Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Nissan: Στόχος, μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα μέχρι το 2050
[Drive]: Nissan: Στόχος, μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα μέχρι το 2050

[Drive]: Nissan: Στόχος, μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα μέχρι το 2050

Για να πετύχει τους στόχους της η Nissan θέλει το 100% των νέων διαθέσιμων οχημάτων της στις βασικές αγορές, να έχουν εξηλεκτριστεί έως τις αρχές της δεκαετίας του ’30.

Η Nissan έχει θέσει στόχο την επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου του άνθρακα (carbon neutral) στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, όπως και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της, έως το 2050. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, από τις αρχές της δεκαετίας του ’30, κάθε νέο όχημα Nissan που θα διατίθεται στις βασικές αγορές που δραστηριοποιείται η ιαπωνική φίρμα, θα είναι εξηλεκτρισμένο.

Η Nissan θα επιδιώξει περαιτέρω καινοτομίες στις λύσεις ηλεκτροκίνησης και την τεχνολογία κατασκευής οχημάτων, προκειμένου να σημειώσει πρόοδο στον στόχο μηδενικού ισοζυγίου του άνθρακα της εταιρείας, στους ακόλουθους στρατηγικούς τομείς:

• Καινοτομίες στις μπαταρίες, περιλαμβανομένων αυτών των στερεών καταστάσεων και των σχετικών τεχνολογιών, για την ανάπτυξη ανταγωνιστικών (ως προς το κόστος) και πιο αποδοτικών ηλεκτρικών οχημάτων.

• Περαιτέρω ανάπτυξη των ηλεκτρικών κινητήριων συνόλων e-POWER, για την επίτευξη μεγαλύτερης ενεργειακής απόδοσης.

• Ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος μπαταριών για την υποστήριξη αποκεντρωμένης, επιτόπιας παραγωγής ενέργειας, για κτίρια με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η Nissan προσβλέπει σε μεγαλύτερη συνεργασία με στρατηγικούς παίκτες στον ενεργειακό τομέα, για να υποστηρίξει την απανθρακοποίηση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας.

• Καινοτομίες στην κατασκευαστική διαδικασία, για την υποστήριξη υψηλότερης παραγωγικότητας στη συναρμολόγηση οχημάτων, ξεκινώντας με την πρωτοβουλία του Nissan Intelligent Factory.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!