Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Νέο Mazda2 2022: Ένα Toyota Yaris με άλλα σήματα!
[Drive]: Νέο Mazda2 2022: Ένα Toyota Yaris με άλλα σήματα!

[Drive]: Νέο Mazda2 2022: Ένα Toyota Yaris με άλλα σήματα!

Το 2022, η τέταρτη γενιά του σουπερμίνι της Mazda δεν θα είναι τίποτα περισσότερο από ένα Toyota Yaris με ένα καλλιγραφικό «M» κολλημένο στο ρύγχος του.

To έχουμε ξαναδεί το έργο από της εταιρεία της Hiroshima. Στα τέλη της δεκαετίας του ’90, το Mazda 121, δηλαδή ο πρόγονος του Mazda2, ήταν ένα Ford Fiesta με άλλα σήματα. Το 2022, η τέταρτη γενιά του ιαπωνικού σουπερμίνι θα επαναλάβει τη συνταγή, αυτή τη φορά με τα ρούχα και εντόσθια του Toyota Yaris .

Θα μας πείτε, από το να φάμε κινέζικα αντίγραφα, καλύτερα να έχουμε γιαπωνέζους που «ξεπατικώνουν» ομοεθνείς τους! Και μάλιστα, ένα αυστηρά αντίγραφο, χωρίς παρεκκλίσεις και παραβιάσεις και με την συναίνεση (και την επίσημη άδεια) του γεννήτορά του. Έτσι, το νέο Mazda2 που θα λανσαριστεί στην Ευρώπη το 2022 θα είναι, εκτός από τους λογότυπους και τις ζάντες, ο ακριβής κλώνος του Toyota Yaris… Του μοντέλου που ψηφίστηκε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021».

Τα οφέλη της μηδενικής επένδυσης σε έρευνα και εξέλιξη όμως, δεν περιορίζονται σε αυτό που θα λέγαμε «ίδιο μοντέλο». To επικοινωνιακό (και ουσιαστικό) όφελος είναι ισχυρό, καθώς το Mazda2 IV θα γίνει το πρώτο πραγματικά υβριδικό μοντέλο της εταιρείας. Βλέπετε, θα διαθέτει ηλεκτρικό κινητήρα και όχι μόνο μίζα-εναλλάκτη, όπως συμβαίνει με το υφιστάμενο Mazda2 Skyactiv-G M-Hybrid .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!