Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: H νέα Mustang Mach-E αντέχει στα βασανιστήρια και τη φθορά του χρόνου!
[Drive]: H νέα Mustang Mach-E αντέχει στα βασανιστήρια και τη φθορά του χρόνου!

[Drive]: H νέα Mustang Mach-E αντέχει στα βασανιστήρια και τη φθορά του χρόνου!

Οι μηχανικοί της Ford υποβάλλουν την ηλεκτρική Mustang Mach-E σε εξαντλητικές δοκιμασίες αντοχής προκειμένου να εμπνεύσουν αυτοπεποίθηση στους πελάτες ώστε να κάνουν το άλμα στην αμιγή ηλεκτροκίνηση.

Σε μία προσπάθεια να αποδείξει την αξιοπιστία και αντοχή των ηλεκτρικών οχημάτων, η Ford έχει επιστρατεύσει τεχνογνωσία δοκιμών 118 ετών που θυμίζουν… βασανιστήρια. Πλύσιμο με υψηλή πίεση, «ρομποτικά οπίσθια» για την αντοχή των καθισμάτων στο εσωτερικό, αλλά και οδήγηση σε κακοτράχαλες διαδρομές, είναι μερικές μόνο από τις δοκιμασίες στις οποίες υπέβαλε μία ομάδα μηχανικών της Ford τη νέα Mustang Mach-E. Τα εξαντλητικά αυτά τεστ είναι σχεδιασμένα ώστε να προσομοιώνουν καταπονήσεις πολύ πιο έντονες από εκείνες που προκαλεί η καθημερινή χρήση.

«Έχουμε κάνει τεράστια βήματα στην προσπάθειά μας να δοκιμάσουμε την Mustang Mach-E σε ακραίες συνθήκες – υποβάλλοντάς την σε καταπόνηση πολύ πιο έντονη από την αντίστοιχη που υφίσταται στα χέρια ενός μέσου καταναλωτή – ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις στον ανοιχτό δρόμο» δήλωσε η Donna Dickson, chief programme engineer, Mustang Mach-E.

Πλύσιμο κατά βούληση
Περίπου το 13%1 των Ευρωπαίων δεν είναι σίγουροι εάν τα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να αντέξουν την οδήγηση υπό βροχή – πόσο μάλλον να ανταπεξέλθουν τη διαδικασία πλυσίματος ενός αυτοκινήτου. Έτσι, η Ford ανάγκασε τη νέα Mustang Mach-E να περάσει 60 φορές τη διαδικασία αυτόματου πλυσίματος χωρίς αφρό, μέσω ενός αυτόματου ιμάντα κίνησης για ολοκληρωμένο πλύσιμο με ψεκαστήρες, βούρτσες και στεγνωτές – το αντίστοιχο ενός πλυσίματος κάθε δύο εβδομάδες για περισσότερα από δύο χρόνια.

Για να μπορέσει να ελέγξει την περίπτωση διαρροών και λοιπών εξωτερικών ζημιών εξ αιτίας του νερού, η ομάδα «βομβάρδισε» τα πλαίσια των θυρών, τα διακοσμητικά ένθετα, τα πάνελ, τα λογότυπα, τους προβολείς, τα φώτα και τα αυτοκόλλητα με ισχυρό πιεστικό νερού (1.700 PSI και θερμοκρασία 600 Κελσίου) από απόσταση περίπου 0,3 m.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!