Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: myAuto: Δημιουργείται ψηφιακός φάκελος οχημάτων στο gov.gr
[Drive]: myAuto: Δημιουργείται ψηφιακός φάκελος οχημάτων στο gov.gr

[Drive]: myAuto: Δημιουργείται ψηφιακός φάκελος οχημάτων στο gov.gr

Με ένα κλικ πρόσβαση στα στοιχεία για την άδεια του οχήματος, την ασφαλιστική κάλυψη του, τους ελέγxους ΚΤΕΟ, κ.α.

Ηλεκτρονικός φάκελος οχημάτων δημιουργείται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ο φάκελος θα παρέχει σε πραγματικό χρόνο την πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες κάθε οχήματος σε δύο αποδέκτες, τους ιδιοκτήτες και τις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου. Μέσα από την ψηφιακή πύλη, gov.gr, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπορούν κάνοντας κλικ στην εφαρμογή myAuto να βλέπουν στοιχεία για την άδεια του οχήματός τους, την ασφαλιστική του κάλυψη, τους ελέγχους ΚΤΕΟ κ.ά.

Αντίστοιχο ψηφιακό «παρατηρητήριο», με την ονομασία Audit-Car, θα έχουν στη διάθεσή τους και οι ελεγκτικές αρχές, που θα μπορούν πολύ εύκολα και γρήγορα να διασταυρώσουν στοιχεία σχετικά με τα οχήματα. Η νέα αυτή ψηφιακή υπηρεσία αναμένεται να δώσει λύση και σε ένα χρονίζον πλέον πρόβλημα, που δεν είναι άλλο από τη βεβαίωση και επιβολή προστίμων για όσους ιδιοκτήτες δεν περνούν τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αν και προβλέπεται από το 2015 η διασταύρωση των οχημάτων που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ έχει καταστεί αδύνατο για το ελληνικό Δημόσιο να «παντρέψει» τις βάσεις δεδομένων των Υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών και Οικονομικών. Εκτιμάται ότι 4 στα 10 οχήματα στη χώρα μας δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο, ενώ οι απώλειες για τα δημόσια ταμεία ανέρχονται σε 100 εκατ. ευρώ ετησίως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!