Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Μπορεί να γίνει μια Ανάβαση εν μέσω πανδημίας;
[Drive]: Μπορεί να γίνει μια Ανάβαση εν μέσω πανδημίας;

[Drive]: Μπορεί να γίνει μια Ανάβαση εν μέσω πανδημίας;

Με τη Γεν. Γραμματεία Αθλητισμού να μην επιτρέπει αθλητικές συναντήσεις με περισσότερα από 100 άτομα, πώς θα γίνει η Ανάβαση Πορταριάς αυτό το ΣΚ;

Στη χώρα μας, οι αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού υπόκεινται στους ίδιους περιορισμούς με τις υπόλοιπες αθλητικές διοργανώσεις, κάτι που την εποχή του COVID-19 δεν είναι καθόλου εύκολο.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που δημοσιεύτηκε χτες, Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, σε αθλητικές διοργανώσεις οι οποίες πραγματοποιούνται εκτός σταδίου οι συμμετέχοντες και το τεχνικό προσωπικό δεν πρέπει να ξεπερνούν συνολικά τα 100 άτομα –και τα 50 σε περιοχές αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης. Κάτι τέτοιο όμως, για έναν τυπικό αγώνα αυτοκινήτου με δεκάδες συμμετέχοντες οδηγούς, συνοδηγούς και μηχανικούς, είναι απλώς αδύνατο.

Με ελάχιστα 24ωρα να απομένουν μέχρι την Ανάβαση Πορταριάς που είναι προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 5-6 Σεπτεμβρίου και στην οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή 85 οδηγοί , ο Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου έκρουσε αμέσως τον κώδωνα του κινδύνου, καταθέτοντας εχτές σχετική ερώτηση στην Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας.

Σήμερα, μετά από διαβουλεύσεις του προέδρου του ΣΟΑΑ Μάριου Ηλιόπουλου με τον πρόεδρο της ΟΜΑΕ Επαμεινώνδα Φατούρο και τον πρόεδρο της Επιτροπής Αγώνων Παναγιώτη Κουτσίκο, προκύπτει ότι έχει σταλεί αίτημα εξαίρεσης του μηχανοκίνητου αθλητισμού από τον παραπάνω περιορισμό των 100 ατόμων, μαζί με πρόταση θέσπισης ειδικών μέτρων για την προστασία των εμπλεκομένων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!