Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Μπαταρία made in Israel θα φορτίζει το ηλεκτρικό ΙΧ σε πέντε λεπτά! [video]
[Drive]: Μπαταρία made in Israel θα φορτίζει το ηλεκτρικό ΙΧ σε πέντε λεπτά! [video]

[Drive]: Μπαταρία made in Israel θα φορτίζει το ηλεκτρικό ΙΧ σε πέντε λεπτά! [video]

Η StoreDot, μια startup εταιρεία από το Ισραήλ, δηλώνει έτοιμη να δώσει λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των ηλεκτρικών οχημάτων σήμερα: Το χρόνο που απαιτείται για την φόρτισή τους.

Μια ισραηλινή startup με το όνομα StoreDot αποκάλυψε ότι έχει επιτύχει με τη βοήθεια μιας καινοτόμας τεχνολογίας να κατασκευάσει μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα φορτίζονται σε μόλις πέντε λεπτά.

Η μπαταρία σύμφωνα με τους δημιουργούς της με αυτόν το χρόνο φόρτισης μπορεί να παρέχει στο ηλεκτρικό όχημα αυτονομία για περίπου 160 km. Επίδοση διόλου ευκαταφρόνητη.

«Στις μέρες μας, το μεγαλύτερο εμπόδιο για να αποκτήσει κάποιος ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν είναι πλέον το κόστος αλλά η αυτονομία του. Οι υποψήφιοι αγοραστές ενός ηλεκτρικού οχήματος ανησυχούν ότι μπορεί κάποια στιγμή να μείνει στην μέση του δρόμου από ενέργεια και να μην μπορεί να κάνουν κάτι ή ότι θα πρέπει να περιμένουν σε έναν σταθμό φόρτισης δύο ώρες κάθε φορά για να επαναφορτίζονται οι μπαταρίες. Αν όμως η διαδικασία της φόρτισης είναι χρονικά παρόμοια με αυτή της τοποθέτησης βενζίνης σε ένα αυτοκίνητο το πρόβλημα παύει να υφίσταται» δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της StoreDot, Dr. Doron Myersdorf.

«Θεωρούνταν αδύνατη η κατασκευή μιας μπαταρίας ιόντων-λιθίου που να φορτίζεται σε πέντε λεπτά. Εμείς το καταφέραμε και μάλιστα δεν θα παρουσιάσουμε απλά ένα εργαστηριακό πρωτότυπο, αλλά βάλαμε την μπαταρία κατευθείαν στην γραμμή παραγωγής και φτιάξαμε τις πρώτες από αυτές που είναι έτοιμες για εμπορική χρήση» συνέχισε ο Myersdorf.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!