Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Moray Callum: Συνταξιοδότηση για τον υπεύθυνο σχεδιασμού της Ford
[Drive]: Moray Callum: Συνταξιοδότηση για τον υπεύθυνο σχεδιασμού της Ford

[Drive]: Moray Callum: Συνταξιοδότηση για τον υπεύθυνο σχεδιασμού της Ford

Ο αδερφός του Ian Callum έχει βάλει την υπογραφή του σε αρκετά από τα μοντέλα που κυκλοφορούν σήμερα στους δρόμους.

Ο Moray Callum, υπεύθυνος σχεδιασμού και αντιπρόεδρος της Ford, ανακοίνωσε την συνταξιοδότησή του μετά από μια επιτυχημένη καριέρα 38 ετών στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο 62χρονος σχεδιαστής αυτοκινήτων από τη Σκωτία, είναι αδελφός του Ian Callum (πρωην υπεύθυνος σχεδιασμού της Jaguar) και έχει περάσει από τα σχεδιαστικά κέντρα των Chrysler, PSA Group, Ghia, Mazda, Lincoln και Ford.

Μερικά από τα μοντέλα που έχει σχεδιάσει στην πολυετή καριέρα του είναι τα Aston Martin Lagonda Vignale (1993), Mazda MX-5 NC (2005), Mazda CX-7 (2007) ενώ πιο πρόσφατα επίβλεψε τον σχεδιασμό των Ford Mustang (2015), Ford GT (2016), Ford Mustang Mach-E (2019) και Ford Bronco (2020).

Στη σημερινή του θέση που του επιτρέπει να επιβλέπει το σχεδιασμό όλων των Ford βρέθηκε το 2014, όταν συνταξιοδοτήθηκε ο J Mays. Συνολικά, ο Moray Callum εργάστηκε στην Ford για πάνω από 20 χρόνια, πιο συγκεκριμένα τις περιόδους 1995-2001 και 2006-2021.

Από την 1η Απριλίου 2021, τη θέση του υπεύθυνου σχεδιασμού αναλαμβάνει ο Anthony Lo με πρότερη καριέρα σε Lotus, Mercedes-Benz, Audi, Saab, Opel, Vauxhall και μια ολόκληρη δεκαετία στη Renault.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!