Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Μητσοτάκης: Η Αστυπάλαια «μοντέλο» μετάβασης στην βιώσιμη κινητικότητα 
[Drive]: Μητσοτάκης: Η Αστυπάλαια «μοντέλο» μετάβασης στην βιώσιμη κινητικότητα 

[Drive]: Μητσοτάκης: Η Αστυπάλαια «μοντέλο» μετάβασης στην βιώσιμη κινητικότητα 

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο νησί μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της VW, Δρ. Herbert Diess.

Στην εκδήλωση με θέμα «Αστυπάλαια: ένα έξυπνο και βιώσιμο νησί. Επισκόπηση προόδου: από το όραμα στην πράξη» μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην υλοποίηση του «πράσινου» προγράμματος που υλοποιείται με την Volkswagen στη Αστυπάλαια, έξι μήνες μετά την υπογραφή του σχετικού μνημονίου συνεργασίας.

Car sharing, ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ποδήλατα αλλά και scooters που φορτίζονται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ηλεκτρικά λεωφορεία που θα κινούνται κατ’ απαίτηση των επιβατών αλλά και οχήματα με συστήματα αυτόνομης οδήγησης είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος e-astypalea που θα πραγματοποιηθεί στο ελληνικό νησί.

Ο πρωθυπουργός τόνισε στην ομιλία του πως «αυτό που κάνουμε στην Αστυπάλαια είναι ένα ξεκίνημα. Ένα παράθυρο σε ένα καθαρότερο και πιο πράσινο μέλλον. Μην έχετε αμφιβολία πως η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι επείγουσα. Για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την άνευ προηγουμένου κρίση της κλιματικής αλλαγής θα πρέπει να είμαστε γενναίοι και να ενεργήσουμε από κοινού. Στην Ελλάδα δρομολογούμε ήδη τη διαδικασία απολιγνιτοποίησης και δημιουργούμε πράσινες θέσεις εργασίας», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του.

«Η Αστυπάλαια του 2021 φωτίζει το μέλλον της επόμενης γενιάς. Ο σχεδιασμός μας είναι τολμηρός. Η Αστυπάλαια θα είναι η δοκιμαστική βάση για την πράσινη μετάβαση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!