Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Mercedes-Benz Α-Class: Επικείμενη η συρρίκνωση της γκάμας;
[Drive]: Mercedes-Benz Α-Class: Επικείμενη η συρρίκνωση της γκάμας;

[Drive]: Mercedes-Benz Α-Class: Επικείμενη η συρρίκνωση της γκάμας;

Με πέντε πόρτες, MPV, 4θυρη κουπέ, shooting brake, SUV… Οκτώ κόμπακτ μοντέλα αριθμεί στον κατάλογο η Α-Class με κάποια να παλεύουν μεταξύυ τους στην αγορά. Η γκάμα χρειάζεται συμμάζεμα.

Η Mercedes-Benz διαθέτει έναν από τους πιο πυκνογραμμένους καταλόγους στην αγορά. Μόνο στην κατηγορία των κόμπακτ μοντέλων, ο Γερμανός κατασκευαστής διαθέτει τουλάχιστον οκτώ αυτοκίνητα, επτά από τα οποία είναι διαθέσιμα στην Ευρώπη. Και αυτό, χωρίς να υπολογίζουμε τα EV της κατηγορίας, τις EQA και EQB.

Απ’ ό,τι φαίνεται ήρθε η ώρα η Mercedes-Benz να ξεκαθαρίσει λίγο την προσφορά της, κάτι που είχε προκύψει ως θέμα ήδη από το 2018 , πριν καλά καλά συσταθεί η 8μελής γκάμα.

H 4θυρη κουπέ CLA συχνά τρώει τρικλοποδιά από τη CLA Shooting Brake, ειδικά στην Ανατολική Ευρώπη.

A-Class, B-Class, A-Class Sedan (σε δύο μήκη), CLA, CLA Shooting Brake, GLA και GLB. Αυτά είναι τα μοντέλα που προσφέρει στην αγορά η Mercedes-Benz στην κατηγορία των κόμπακτ αυτοκινήτων. Ορισμένα τα πάνε εμπορικά καλύτερα από άλλα, όπως για παράδειγμα στην Ευρώπη η A-Class.

Αλλά για τον Marcus Schäfer, επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης στη Mercedes-Benz, «είναι σημαντικό να κατασκευάζουμε αυτοκίνητα για τον κόσμο και γνωρίζουμε ότι τα κόμπακτ μοντέλα δεν λειτουργούν το ίδιο καλά παντού». Ο Schäfer παραδέχεται επίσης ότι «ορισμένα μοντέλα είναι πολύ κοντινά», αναφερόμενος μάλιστα συγκεκριμένα στην A-Class Sedan και στη CLA: Δύο μοντέλα τριών όγκων που διαφέρουν λίγα εκατοστά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!