Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: H Mercedes-AMG GT Black Series καταρρίπτει το ρεκόρ στα αυτοκίνητα παραγωγής στο ’Ring [video]
[Drive]: H Mercedes-AMG GT Black Series καταρρίπτει το ρεκόρ στα αυτοκίνητα παραγωγής στο ’Ring [video]

[Drive]: H Mercedes-AMG GT Black Series καταρρίπτει το ρεκόρ στα αυτοκίνητα παραγωγής στο ’Ring [video]

H Mercedes-AMG GT Black Series έγινε το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στο Nürburgring, καταρρίπτοντας το ρεκόρ της Lamborghini Aventador SVJ.

Οι χρονομετρήσεις καλά κρατούν για τη Mercedes-Benz στο Nürburgring. Μια εβδομάδα ύστερα από την AMG GT 4-Door, ήρθε η σειρά της AMG GT Black Series να σπάσει ένα ρεκόρ στην Πράσινη Κόλαση. Η ακραία παραλλαγή Black Series της AMG GT, που παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούλιο, έγινε το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στο ’Ring.

Με τον Maro Engel, οδηγό GT3 στο τιμόνι, το αυτοκίνητο ολοκλήρωσε τον μεγάλο γύρο, εκείνο των 20.832 m με μέτρηση πάνω στην ευθεία για το τμήμα T13, σε 6’ 48” 047. Χωρίς τη μέτρηση της ευθείας στο Τ13, ο γύρος των 20,6 km ολοκληρώθηκε σε 6’ 43” 616.

Με αυτό το πιστοποιημένο ρεκόρ, η Mercedes-Βenz εκθρόνισε από την κορυφή της κατάταξης τη Lamborghini Aventador SVJ, η οποία είχε ολοκληρώσει τον γύρο σε 6’ 44” 97 στη χάραξη 20,6 km το 2018 -η επιμήκυνση στην επίσημη χρονομέτρηση ισχύει από το 2019.

Προφανώς και η AMG GT Black Series είναι ένα αυτοκίνητο παραγωγής με έναν δικό του τρόπο. Με τιμή σχεδόν 340 χιλιάδες ευρώ στη Γερμανία, και διτούρμπινο 4λιτρο μοτέρ V8 με 730 άλογα και 800 Nm δεν είναι αυτό που θα ονομάζαμε «μαζικής παραγωγής». Για την Ιστορία δε, να πούμε ότι χρειάζεται μόλις 9” για το σπριντ των 0-200 km/h και πιάνει τα 325 km/h.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!