Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Lada Niva Legend: Το θρυλικό 4×4 (ξανά)βρίσκει το όνομά του!
[Drive]: Lada Niva Legend: Το θρυλικό 4×4 (ξανά)βρίσκει το όνομά του!

[Drive]: Lada Niva Legend: Το θρυλικό 4×4 (ξανά)βρίσκει το όνομά του!

Αφού μετονομάστηκε «4×4» για χρόνια, το πιο διάσημο ρωσικό τζιπ ανέκτησε τελικά το όνομά του. Με τη Lada να το ταιριάζει με το επίθεμα «Legend» για να ξεχωρίσει από ένα άλλο Niva, που διατίθετο επί μακρόν με τα σήματα της Chevrolet.

Το να χάσεις τα δικαιώματα ενός μυθικού ή ακόμα και λιγότερου μυθικού ονόματος, αποτελεί πάντα επικοινωνιακό πρόβλημα. Το αντιμετώπισε η Ford, η οποία δεν μπόρεσε ποτέ να ονομάσει «GT40» την αναβίωση του μοντέλου στη δεκαετία του ’00.

Έτσι και στη Lada, ένα εξίσου θρυλικό μοντέλο με τον δικό του τρόπο, αναγκάστηκε να αλλάξει ονομασία. Για να σας (ξανα)φρεσκάρουμε τη μνήμη, στα τέλη της δεκαετίας του ’90, η ρωσική φίρμα παραχώρησε το όνομα «Niva» στην General Motors, η οποία το χρησιμοποίησε για να ονοματίσει ένα πιο σύγχρονο 4×4 στη ρωσική αγορά, όπου δραστηριοποιείτο.

Από το τέλος της δεκαετίας του ’90 βαφτισμένο «4×4» για λόγους παραχώρησης του δικαιώματος του ονόματος «Niva» στη Cevrolet, το πιο εμβληματικό ρωσικό 4×4 ξαναβρίσκει το όνομά του, παντρεμένο με το επίθεμα «Legend»

Ως εκ τούτου, το αυθεντικό Niva μετονομάστηκε «4×4». Όνομα σαφώς λιγότερο γοητευτικό που δεν μπήκε στις καρδιές των Ρώσων. Αλλά και που δεν το εμπόδισε να συνεχίσει την καριέρα του στη ρωσική επικράτεια με καλά νούμερα και πάντως πολύ καλύτερα από το γιαλαντζί Niva.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!