Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Jaguar Mark X 1961-1970: Η μεγαλύτερη Γάτα και μεγάλη εμπορική αποτυχία
[Drive]: Jaguar Mark X 1961-1970: Η μεγαλύτερη Γάτα και μεγάλη εμπορική αποτυχία

[Drive]: Jaguar Mark X 1961-1970: Η μεγαλύτερη Γάτα και μεγάλη εμπορική αποτυχία

H επιβλητική Jaguar Mk X, από το ’61 μέχρι το ’70 βάλθηκε να τα βάλει με τις RR και Bentley, αλλά και τις Cadillac και Lincoln σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Είναι πράγματι απορίας άξιο πώς μερικά αυτοκίνητα εξαφανίζονται από τη συλλεκτική μνήμη λόγω της επιτυχίας ενός άλλου, πιο εμβληματικού μοντέλου. Αυτό συνέβη τρόπον τινά με την Jaguar Mark X (προφέρεται Mark Ten) και την εξέλιξή της, την 420G. Η οποία όχι μόνο δεν θα είχε την προσδοκώμενη επιτυχία, αλλά θα εξαφανιζόταν εμπορικά από τη μικρή αδελφή της, την Jaguar XJ6. Ωστόσο, αυτή η μεγάλη Jaguar, η οποία υποτίθεται ότι θα ήταν η ναυαρχίδα της Browns Lane, είναι άκρως ενδιαφέρουσα μιας και έθεσε τα θεμέλια για τον σχεδιασμό των Jaguar για τα επόμενα 30 χρόνια.

Το 1961, ωστόσο, τα πράγματα πήγαιναν πρίμα για την Jaguar. Η Mk II κατέγραφε ήδη μεγάλη επιτυχία από το 1959, ενώ μόλις είχε λανσαριστεί η E-type και η Daimler είχε απορροφηθεί από τη βρετανική φίρμα έναν χρόνο νωρίτερα. Ο Sir William Lyons, το αφεντικό της Browns Lane ήθελε να κάνει ακόμα μεγαλύτερο ντόρο. Έτσι αποφάσισε να αντικαταστήσει την παλιομοδίτικη Mk IX με μια σύγχρονη ναυαρχίδα που θα ήταν ικανή να χτυπήσει εντός και εκτός Βρετανίας τις Rolls-Royce και τις Bentley στο 1/3 της τιμής τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!