Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Το υβριδικό σύστημα του Honda HR-V e:HEV [video]
[Drive]: Το υβριδικό σύστημα του Honda HR-V e:HEV [video]

[Drive]: Το υβριδικό σύστημα του Honda HR-V e:HEV [video]

H Honda ανέβασε στο επίσημο κανάλι της στο YouTube ένα video στο οποίο εξηγεί τη λειτουργία του νέου υβριδικού συστήματος που ενσωματώνει το HR-V e:HEV.

Η νέα γενιά του Honda HR-V διατίθεται στην Ευρώπη αποκλειστικά με το υβριδικό σύστημα κίνησης e:HEV. Αυτό αποτελείται από ένα βενζινοκινητήρα 1.5 i-VTEC και δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη συνδυαστική απόδοση να φτάνει τους 131 PS και τα 253 Nm στις 4.500 rpm. Το όχημα έχει τρεις λειτουργίες οδήγησης που αλλάζουν αυτόματα ανάλογα με τις συνθήκες. Και αυτό ακριβώς είναι το θέμα που πραγματεύεται το παρών video.

Το όλο σύστημα ενσωματώνει, μεταξύ άλλων, την τεχνολογία Intelligent Multi Mode Drive System, που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να επιλέγει ανά πάσα στιγμή τη βέλτιστη λειτουργία κίνησης. Ένα συνδυασμό μεταξύ των τριών κινητήρων, που θα περιορίζει την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων, χωρίς να στερεί τη ζωντάνια από το σύνολο.

Εκκινώντας από στάση ή κινούμενο με μικρές ταχύτητες και χαμηλά φορτία, το Honda HR-V e:HEV είναι σε θέση να λειτουργεί αμιγώς ηλεκτρικά. Έτσι εξασφαλίζει μηδενικές εκπομπές ρύπων και την αμεσότητα στο γκάζι που συνοδεύει έναν ηλεκτροκινητήρα. Στην υβριδική διαμόρφωση (Hybrid Drive) πάλι, λειτουργούν ταυτόχρονα ο κινητήρας εσωτερικής καύσης και οι ηλεκτροκινητήρες, συμπληρώνοντας ο ένας τους άλλους.

Έτσι, περιορίζεται αντίστοιχα η κατανάλωση, υπάρχει άφθονη ροπή όταν χρειαστεί, για παράδειγμα σε μία ανηφόρα, ενώ η πλεονάζουσα ενέργεια του θερμικού κινητήρα, μετατρέπεται σε ηλεκτρισμό, που φορτίζει εκ νέου το συσσωρευτή του αυτοκινήτου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!