Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: To ιταλικό τελωνείο απέτρεψε την καταστροφή μιας μαϊμουδο-Ferrari!
[Drive]: To ιταλικό τελωνείο απέτρεψε την καταστροφή μιας μαϊμουδο-Ferrari!

[Drive]: To ιταλικό τελωνείο απέτρεψε την καταστροφή μιας μαϊμουδο-Ferrari!

Παρά το αίτημα της Ferrari, τα ιταλικά δικαστήρια αρνήθηκαν να καταστρέψουν μια πλαστή Ferrari επειδή ήταν πολύ… τέλεια!

Αυτό που διαβάζετε αποτελεί τουλάχιστον μια πρωτότυπη ιστορία. Μια πλαστή αγωνιστική Ferrari που κατασχέθηκε στο λιμάνι της Γένοβας το 2008, δεν θα καταστραφεί, προς μεγάλη απογοήτευση του Maranello. Η ιταλική φίρμα έχει τη συνήθεια να απαιτεί -και να το καταφέρνει- την καταστροφή αντιγράφων των αυτοκινήτων της όταν αυτά κατάσχονται από τα δικαστήρια. Ωστόσο, στην παρούσα υπόθεση, το ιταλικό δικαστήριο αποφάσισε διαφορετικά και η fake Ferrari θα συνεχίσει την καριέρα της σε ένα μουσείο… παραποίησης.

Περισσότερο και από τέλεια
Εάν η απόφαση σας προκαλεί έκπληξη, η αιτιολόγηση των δικαστικών αρχών έχει νομική βάση, μιας και υπάρχει νόμος που ορίζει ότι: «η δικαστική αρχή μπορεί να διαθέσει την κινητή περιουσία που κατασχέθηκε στην Αστυνομία όταν την ζητά για να χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο αστυνομικών δραστηριοτήτων ή μπορεί να τη διαθέσει σε άλλους κρατικούς ή δημόσιους φορείς».

Πράγματι, αυτό το αντίγραφο της Ferrari Dino 196/246 S είναι τόσο επιτυχημένο, καθώς αναπαράγει πιστά κάθε στοιχείο του πρωτότυπου. Ένα αντίγραφο-καρμπόν, που έχει φτάσει επομένως στην τελειότητα, του αξίζει να εκτίθεται και να χρησιμοποιείται στην καρδιά του Μουσείου Παραποιήσεων (κοινώς μαϊμούδων) για την εκπαίδευση των τελωνειακών.

Πρόκειται λοιπόν για μια «ακαδημαϊκή» περίπτωση που τελικά εξυπηρετεί και τα συμφέροντα της Ferrari.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!