Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Ισραηλινή εταιρία εξελίσσει ελαφρύ κινητήρα υδρογόνου FPLE [video]
[Drive]: Ισραηλινή εταιρία εξελίσσει ελαφρύ κινητήρα υδρογόνου FPLE [video]

[Drive]: Ισραηλινή εταιρία εξελίσσει ελαφρύ κινητήρα υδρογόνου FPLE [video]

Η Aquarius Engines προσβλέπει στον εκδημοκρατισμό της υδρογονοκίνησης με μια συμπαγή και ελαφριά κατασκευή που θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια για plug-in hybrids και range extenders.

Η λειτουργία του εν λόγω κινητήρα βασίζεται στη γραμμική κίνηση, εν αντιθέσει με το κλασικό μοντέλο της μονάδας εσωτερικής καύσης, που παράγει έργο περιστρέφοντας ένα στροφαλοφόρο άξονα. Η όλη κατασκευή ζυγίζει μόλις δέκα κιλά και αποτελείται από 20 ξεχωριστά μέρη. Η Aquarius το χαρακτηρίζει ως γραμμικό κινητήρα FPLE (Free Piston Linear Engine).

Αναφορικά με την αρχή λειτουργίας του, μέσα στον κύλινδρο βρίσκεται ένα πιστόνι «διπλής ενέργειας», περασμένο σε μια μεταλλική μπάρα. Αυτό είναι και το μοναδικό κινούμενο στοιχείο σε όλο τον κινητήρα. Η μπάρα αναλαμβάνει επίσης το ρόλο των βαλβίδων, αφού χάρη στην κοίλη κατασκευή της εισάγει αέρα και εξάγει καυσαέρια κατά την κίνηση εντός του θαλάμου καύσης. Έτσι όπως ταλαντώνεται το πιστόνι σε γραμμική τροχιά, επιτρέπει τη λειτουργία δύο κύκλων καύσης, εκατέρωθεν αυτού.

Κύριο πλεονέκτημα ενός μοτέρ αυτής της διάταξης αποτελεί η ευκολότερη συντήρησή του. Ο κατασκευαστής κάνει λόγο για ανάγκη ελέγχου κάθε 1.000 ώρες χρήσης, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν ένα υβριδικό όχημα υδρογόνου για 80.000 km! Δακτύλιοι πιστονιών από γραφίτη και μια ειδική επίστρωση επιτρέπουν τη μείωση τριβών στο εσωτερικό του κινητήρα, χωρίς τη χρήση λιπαντικού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!