Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Είναι οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης το μέλλον στην ηλεκτροκίνηση;
[Drive]: Είναι οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης το μέλλον στην ηλεκτροκίνηση;

[Drive]: Είναι οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης το μέλλον στην ηλεκτροκίνηση;

Οι κατασκευαστές, πιστεύουν ακράδαντα, ότι οι νέες solid state μπαταρίες που εξελίσσουν θα δημιουργήσουν μια νέα γενιά ηλεκτρικών οχημάτων χωρίς ψεγάδια στους τομείς της φόρτισης, της αυτονομίας, της ασφάλειας και της διάρκειας ζωής…

«Η τεχνολογία μπαταρίας στερεού ηλεκτρολύτη είναι ότι πιο σημαντικό για το μέλλον των ηλεκτρικών οχημάτων». Αυτή η φράση θα μπορούσε να ειπωθεί από οποιοδήποτε κορυφαίο στέλεχος οποιασδήποτε αυτοκινητοβιομηχανίας.

Άπαντες ή έστω οι οικονομικά ισχυρότεροι όμιλοι, επενδύουν τεράστια κεφάλαια στην ανάπτυξη και εξέλιξη αυτής της νέας γενιάς μπαταριών. Toyota, VW, Ford, BMW, Fiat αλλά και κολοσσοί στον τομέα των ηλεκτρονικών, όπως οι όμιλοι Panasonic και Samsung ή των χημικών προϊόντων όπως η Asahi Kasei Corporation, βρίσκονται πολύ κοντά στο να παρουσιάσουν τα πρώτα δείγματα γραφής αυτής της νέας γενιάς μπαταριών.

Παρότι, η ενεργειακή πυκνότητα των μπαταριών ιόντων λιθίου διπλασιάστηκε από το 2014, οι κατασκευαστές γνωρίζουν καλά ότι οι συγκεκριμένες μπαταρίες, έχουν ημερομηνία λήξεως, σε ότι αφορά την τοποθέτηση τους στα ηλεκτρικά τους μοντέλα. Άλλωστε, κάτι αντίστοιχο είχε αφήσει να εννοηθεί και ο Ιάπωνας βραβευμένος με Νόμπελ Χημείας το 2019 και «μετρ» του είδους πάνω στις μπαταρίες ιόντων λιθίου, Akira Yoshino , όταν σε πρόσφατη συνέντευξη του είχε δηλώσει πως «το κλειδί της επιτυχίας για το μέλλον των μπαταριών βρίσκεται στους ηλεκτρολύτες». Όποιος λοιπόν δημιουργήσει πρώτος μπαταρίες στερεάς κατάστασης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής θα κερδίσει και το στοίχημα της ηλεκτροκίνησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!