Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Ηλεκτρική BMW iX3: Ξεκίνησε η παραγωγή στην Κίνα [video]
[Drive]: Ηλεκτρική BMW iX3: Ξεκίνησε η παραγωγή στην Κίνα [video]

[Drive]: Ηλεκτρική BMW iX3: Ξεκίνησε η παραγωγή στην Κίνα [video]

Σύμφωνα με την BMW, η πρώτη iX3 βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου BMW Brilliance Automotive στη Shenyang στις 29 Σεπτεμβρίου.

Με ντεμπούτο υπό τη μορφή πρωτοτύπου το 2018 στο Auto China στο Πεκίνο και αποκάλυψη πριν από λίγες εβδομάδες στην τελική έκδοση παραγωγής, το πρώτο ηλεκτρικό SUV της BMW μόλις ξεκίνησε να κατασκευάζεται στην Κίνα, όπου συναρμολογείται στη Shenyang, στις εγκαταστάσεις της κοινοπραξίας BMW Brilliance Automotive. Και υπάρχει στο Youtube video στο οποίο περιγράφει τα διάφορα στάδια συναρμολόγησης.

Το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που κατασκευάζεται στην Κίνα και προορίζεται για τις διεθνείς αγορές, η BMW iX3, θα ξεκινήσει τις παραδόσεις μέσα τις επόμενες εβδομάδες. Προφανώς η Κίνα θα είναι η πρώτη αγορά που το αυτοκίνητο θα ντεμπουτάρει εμπορικά, με την Ευρώπη να ακολουθεί από το 2021.

Εξοπλισμένο με την πέμπτη γενιά του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης του Γερμανού κατασκευαστή, η BMW iX3 διαθέτει ηλεκτρομοτέρ 210 kW (286 PS) και 400 Nm. O ηλεκτροκινητήρας, εγκατεστημένος στον πίσω άξονα, επιτρέπει μέγιστη ταχύτητα 180 km h και 0-100 km/h επιτυγχάνονται σε 6,8”.

Με ωφέλιμη χωρητικότητα 74 kWh, η μπαταρία δίνει αυτονομία στην iX3 έως και 460 km. Μπορεί δε να επαναφορτιστεί στο 80% σε λιγότερο από 35 λεπτά, μέσω ενός τερματικού ταχείας φόρτισης και ισχύος 150 kW.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!