Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Groupe Renault: Αποκλειστικά ηλεκτρική φίρμα η Alpine
[Drive]: Groupe Renault: Αποκλειστικά ηλεκτρική φίρμα η Alpine

[Drive]: Groupe Renault: Αποκλειστικά ηλεκτρική φίρμα η Alpine

Η Alpine σύμφωνα με το στρατηγικό πλάνο Renaulution θα γίνει το αποκλειστικό σπορ σήμα του Groupe Renault, με 100% ηλεκτρική γκάμα και με ένα νέο μοντέλο εξελιγμένο σε συνεργασία με τη Lotus.

Είναι πλέον επίσημο: Η Alpine θα γίνει 100% ηλεκτρική φίρμα. Αλλά θα παραμείνει ένα από τα εμπορικά σήμα του Groupe Renault. Θα είναι επίσης και η μόνη σπορ φίρμα του ομίλου, με νέο επικεφαλής, ο οποίος θα διαχειρίζεται μαζί τα αυτοκίνητα της Alpine, της Renault Sport Cars και της Renault Sport Racing διά μέσου μιας νέας αυτόνομης εταιρικής οντότητας.

Ένα teaser που αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του στρατηγικού σχεδίου Renaulution από τον Luca de Meo, τον Ιταλό CEO της Groupe Renault, δείχνει μια γκάμα από τρία μοντέλα, με αυτές τις εξηγήσεις: Ένα «για μένα», ένα «για εμάς» κι ένα «για το σαββατοκύριακο».

Αυτό το τελευταίο θα είναι η αντικαταστάτρια της A110, προφανώς με ηλεκτροκινητήρα. Και η έκπληξη στην εξίσωση είναι ότι θα εξελιχτεί σε συνεργασία με τη Lotus, προκειμένου να μοιραστεί το κόστος. Πρόκειται για μια εκ νέου αναζήτηση της Alpine στην άλλη όχθη της Μάγχης καθώς, όπως θυμόμαστε, το σχέδιο επιστροφής της Α110 είχε ξεκινήσει με την Caterham, αλλά τελικά οι Βρετανοί και η Renault στη διαδρομή χώρισαν τα τσανάκια τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!