Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Γαλλία: «Πράσινος φόρος» €50.000 σε αγοραστές supercars 
[Drive]: Γαλλία: «Πράσινος φόρος» €50.000 σε αγοραστές supercars 

[Drive]: Γαλλία: «Πράσινος φόρος» €50.000 σε αγοραστές supercars 

Η Γαλλία έχει ήδη τους μεγαλύτερους φόρους μέσα στην ΕΕ- Ποιο είναι το σκεπτικό του σχεδίου νόμου.

Ένα σχέδιο νόμου στον προϋπολογισμό της Γαλλίας μπορεί να αναγκάσει τους αγοραστές αυτοκινήτων να επανεξετάσουν την επιλογή μοντέλων της Porsche, της Ferrari ή της Lamborghini.

Στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στην Ευρώπη μετά τη Γερμανία, η κυβέρνηση σχεδιάζει να υπερδιπλασιάσει το «malus» (ποινή), με τους καταναλωτές να πρέπει να πληρώσουν με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα των αυτοκινήτων έως και € 50.000 το 2022, όπως αναφέρει το Bloomberg. Η πρόταση θα αυξήσει τους ήδη ακριβότερους φόρους της ηπείρου για τα ρυπογόνα επιβατικά οχήματα.

«Αυτό θα ήταν σχετικά άσχημα νέα για τα supercars, τα πολυτελή αυτοκίνητα και μια τροχοπέδη για τα εισαγόμενα από το εξωτερικό αυτοκίνητα», δήλωσε ο Felipe Munoz, αναλυτής της JATO Dynamics.

Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο ακολουθούν μια σειρά από ενέργειες και αποφάσεις για να επιταχύνουν την κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Η Καλιφόρνια ανακοίνωσε πρόσφατα σχέδια για την απαγόρευσή τους έως το 2035. Η κυβέρνηση της Κίνας έχει διαθέσει πάνω από 30 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη της βιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων. Οι επιδοτήσεις στην Ευρώπη είχαν σαν αποτέλεσμα να εισέλθουν στην αγορά περισσότερα υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα που λειτουργούν εξ ολοκλήρου με μπαταρίες, αυτό το καλοκαίρι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!