Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Formula 1: Έτσι θα είναι τα μονοθέσια της νέας εποχής
[Drive]: Formula 1: Έτσι θα είναι τα μονοθέσια της νέας εποχής

[Drive]: Formula 1: Έτσι θα είναι τα μονοθέσια της νέας εποχής

Η Formula 1 και η FIA παρουσίασαν το νέο μονοθέσιο του 2022 δίνοντας μια πρώτη γεύση από την εμφάνιση και τις τεχνικές αλλαγές που θα φέρουν όλα τα αγωνιστικά των ομάδων τη νέα χρονιά.

Το συγκεκριμένο μονοθέσιο που βλέπετε στις φωτογραφίες, είναι προφανώς όχημα επίδειξης και στόχος του είναι να δώσει μια πρώτη γεύση στο κοινό από την εμφάνιση και τις τεχνικές αλλαγές που θα φέρουν τα μονοθέσια από το 2022. Θυμίζουμε, πως εάν δεν υπήρχε η πανδημία οι αλλαγές αυτές θα είχαν ήδη εφαρμοστεί από φέτος.

Τα αγωνιστικά λοιπόν των ομάδων θα συνεχίσουν να εφοδιάζονται με υβριδικά συστήματα κίνησης, με το V6 τούρμπο κινητήρα των 1.6 lt να δίνει κανονικά το παρών καταναλώνοντας φυσικά βιοκαύσιμα. Οι σημαντικότερες ωστόσο αλλαγές στη νέα αυτή τάξη πραγμάτων της Formula 1 έχουν να κάνουν με τον σχεδιασμό των μονοθεσίων αλλά και την ασφάλεια που πρέπει να προσφέρουν.

Ως εκ τούτου, η νέα αεροδυναμική ταυτότητα των μονοθεσίων επαναφέρει τη σχεδιαστική φιλοσοφία του ground effect και προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια. Για παράδειγμα, το ρύγχος απορροφά 15% περισσότερη ενέργεια και το πλαίσιο 48%. Επιπλέον, το πάτωμα του μονοθεσίου λειτουργεί ως βελτιωμένος διαχύτης, ενώ αλλαγές συναντάμε επίσης τόσο στο κάλυμμα του κινητήρα, στους αεραγωγούς των φρένων, στην πίσω αεροτομή καθώς και στις εισαγωγές των ψυγείων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!