Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Ford SYNC4: Συνομιλώντας με το ίδιο το αυτοκίνητο [video]
[Drive]: Ford SYNC4: Συνομιλώντας με το ίδιο το αυτοκίνητο [video]

[Drive]: Ford SYNC4: Συνομιλώντας με το ίδιο το αυτοκίνητο [video]

Τα σύγχρονα συστήματα infotainment προσφέρουν απεριόριστες δυνατότητες, ενίοτε όμως επιβαρύνουν το έργο του οδηγού. Τη λύση δίνουν ψηφιακοί βοηθοί, όπου μέσω φωνητικών εντολών μπορούν να ρυθμίσουν τα πάντα.

Στο τελευταίο video που ανέβασε η Ford στο επίσημο κανάλι της στο YouTube, βλέπουμε ακριβώς αυτό. Το πως μπορεί κανείς να διαχειριστεί το σύστημα πληροφοριών και ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου, χωρίς να πάρει τα μάτια του από το δρόμο αλλά ούτε και τα χέρια του από το τιμόνι.

Το SYNC4, που εφοδιάζει τη νέα Mustang Mach-e διαθέτει ένα εξελιγμένο σύστημα αναγνώρισης ομιλίας, που μπορεί να αντιληφθεί τη φωνή του χρήστη και να κατανοήσει σύνθετες προτάσεις. Με αυτό τον τρόπο, ο οδηγός είναι σε θέση να χειρίζεται λειτουργίες απλά μιλώντας στο αυτοκίνητο, όπως θα μιλούσε στο συνοδηγό του.

Για την ενεργοποίηση του συστήματος αυτού, αρκεί κανείς να πατήσει το σχετικό μπουτόν στο τιμόνι ή να προφέρει μία ειδική λέξη/ κωδικό, όπου στο άκουσμά της ενεργοποιείται το σύστημα. Κατόπιν, το μόνο που έχει να κάνει είναι να πει στο infotainment τι θέλει.

Όπως βλέπουμε και στο video που ακολουθεί, μόνο με φωνητικές εντολές μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει κλήσεις από το κινητό του τηλέφωνο ή να στείλει γραπτά μηνύματα σε φίλους. Εάν πάλι κρυώνει, το μόνο που χρειάζεται είναι να το πει, έτσι ώστε το αυτοκίνητο να ανεβάσει τη θερμοκρασία στο σύστημα κλιματισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!