Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Ford Mustang Mach-E: Η φόρτιση [video]
[Drive]: Ford Mustang Mach-E: Η φόρτιση [video]

[Drive]: Ford Mustang Mach-E: Η φόρτιση [video]

Όταν μιλάμε για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, το μεγαλύτερο μέλημα ενός υποψήφιου αγοραστή θα πρέπει να είναι πόση αυτονομία έχουν και πόσο γρήγορα φορτίζουν. Στην περίπτωση της Mustang Mach-E, η Ford δίνει την απάντηση με τον πιο πειστικό τρόπο.

Η νέα Mustang Mach-E βασίζεται επάνω σε ένα νέο πάτωμα, ονόματι Global Electrified 1 (GE1), το οποίο είναι ειδικά εξελιγμένο για EV. Πρόκειται για μία βαρέως τροποποιημένη έκδοση του C2, την οποία υπογράφει η Ford Team Edison, η μονάδα που έχει αναλάβει τη μεταστροφή της φίρμας στην ηλεκτροκίνηση.

Εντός του δαπέδου κρύβεται ένας -νέας γενιάς- συσσωρευτής ιόντων λιθίου, που προσφέρεται σε δύο εκδόσεις. Η πρώτη, με 288 κελιά, εξασφαλίζει 68 kWh (ωφέλιμα), ενώ η δεύτερη, αυξημένης αυτονομίας, διαθέτει 376 κελιά και 88 kWh. Νούμερα ικανά να προσφέρουν αυτονομία από 400 έως και 610 km, ανάλογα με την έκδοση και τους κινητήρες.

Οι συσσωρευτές αυτοί είναι υψηλής απόδοσης, δοκιμασμένοι σε ακραίες συνθήκες και θερμοκρασίες και ασφαλισμένοι μέσα σε ένα ειδικό, αδιάβροχο κέλυφος που τους προστατεύει από τυχόν συγκρούσεις. Χάρη σε ένα προηγμένο, ενεργό σύστημα διαχείρισης της θερμότητας, μπορούν να διατηρούν τη λειτουργία τους εντός του επιθυμητού εύρους. Έτσι βελτιστοποιείται η διάρκεια ζωής, η απόδοσή τους σε συνθήκες αυξημένης ροής ενέργειας και ο απαιτούμενος χρόνος φόρτισης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!