Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Ford: Επενδύει άμεσα 11,4 δισ. στην ηλεκτροκίνηση, δημιουργώντας 11.000 νέες θέσεις εργασίας
[Drive]: Ford: Επενδύει άμεσα 11,4 δισ. στην ηλεκτροκίνηση, δημιουργώντας 11.000 νέες θέσεις εργασίας

[Drive]: Ford: Επενδύει άμεσα 11,4 δισ. στην ηλεκτροκίνηση, δημιουργώντας 11.000 νέες θέσεις εργασίας

Η Ford ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη επένδυση της στα 118 χρόνια ιστορίας της και αφορά φυσικά τον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Δεν έχει περάσει καιρός από την ημέρα που η Ford ανακοίνωνε το μακροπρόθεσμο στρατηγικό της πλάνο. Ένα πλάνο που προβλέπει επενδύσεις της τάξεως των 30 δισ. δολαρίων στον τομέα της ηλεκτροκίνησης σε ορίζοντα 10ετίας. Πλέον, το πρώτο κομμάτι αυτού του στρατηγικού σχεδίου αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Χτες σε επίσημη ανακοίνωση της η Ford, έκανε γνωστό ότι ετοιμάζει τη «Blue Oval City».

Ο αμερικανικός κολοσσός θα δημιουργήσει ουσιαστικά τέσσερα νέα εργοστάσια για την κατασκευή μπαταριών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ σε στενή συνεργασία με τη νοτιοκορεάτικη φίρμα SK Innovation. Η επένδυση αυτή θα αγγίξει τα 11,4 δις δολάρια και θα δημιουργήσει μεταξύ άλλων και περισσότερες από 11.000 νέες θέσεις εργασίας στη χώρα έως το 2025.

Οι νέες αυτές μονάδες θα «στηθούν» στις πολιτείες Κεντάκι και Τενεσί. Τα πρώτα 5,6 δις δολάρια του «Mega Campus» θα πέσουν στο Τενεσί σε ένα συγκρότημα εργοστασίων και θεματικών πάρκων που ξεπερνά τα 3.600 στρέμματα. Εκεί, θα συναρμολογούνται τα περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα της φίρμας, θα παράγονται μπαταρίες και θα μπορεί το κοινό να περιηγηθεί στα θεματικά πάρκα που θα κατασκευαστούν εντός της έκτασης. Η μονάδα στο Τενεσί θα απασχολεί περισσότερους από 6.000 εργαζόμενους και θα χρησιμεύσει ως «μια κυψέλη τεχνολογικής καινοτομίας». Σε αυτή τη γραμμή παραγωγής θα πατήσει και η επόμενη γενιά της ηλεκτρικής σειράς «F» της Ford.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!