Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Ferrari: Πού οδηγεί τη θρυλική φίρμα ο John Elkann;
[Drive]: Ferrari: Πού οδηγεί τη θρυλική φίρμα ο John Elkann;

[Drive]: Ferrari: Πού οδηγεί τη θρυλική φίρμα ο John Elkann;

Ποιο είναι το όραμα του John Elkann για τη Ferrari; Αρκεί να «διαβάσει» κάποιος προσεχτικά τις τελευταίες του κινήσεις και θα καταλάβει ακριβώς πού το πάει…

Το 2019 ήταν μια ιστορική χρονιά για τη Ferrari. Για πρώτη φορά στα χρονικά της ιταλικής φίρμας, οι πωλήσεις έσπασαν το φράγμα των 10.000 μονάδων. Για την ακρίβεια, καταγράφηκαν 10.131 ταξινομήσεις, νούμερο που αντιστοιχούσε σε αύξηση 9,5% σε σχέση με το 2018.

Ο τζίρος της εταιρίας ανήλθε σε €3,766 δισ. (+10,1% σε σχέση με το 2018), ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις νέων μοντέλων έφτασαν τα €2,926 δισ., με τις χορηγίες, τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος και τις λοιπές δραστηριότητες της φίρμας να προσθέτουν στα ταμεία ακόμα €538 εκατ.

Η Ferrari ήταν για μία ακόμη χρονιά το 2019, η πιο κερδοφόρα αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο. Κατά μέσο κέρδιζε €69.000 για κάθε αυτοκίνητο που πουλούσε, έχοντας ουσιαστικά περιθώριο κέρδους άνω του 20,0%.

Για να γίνει καλύτερα κατανοητό αυτό, η Porsche έπρεπε να πουλήσει κατά μέσο όρο τέσσερα αυτοκίνητα το 2019 για να έχει τα κέρδη της Ferrari από την πώληση ενός μόνο μοντέλου, ενώ πιο «θνητά» brands όπως η BMW ή η Mercedes-Benz, 18 αυτοκίνητα αντίστοιχα.

To 2020 βέβαια, ήταν μια δύσκολη χρονιά για τη Ferrari όπως και για το σύνολο των κατασκευαστών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!