Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: H «Ferrari Breadvan» επιστρέφει!
[Drive]: H «Ferrari Breadvan» επιστρέφει!

[Drive]: H «Ferrari Breadvan» επιστρέφει!

H «Ferrari Breadvan» που αποκηρύσσει μετά βδελυγμίας η ιταλική εταιρεία, επιστρέφει ως ένα και μοναδικό κομμάτι, δημιουργία ενός ολλανδικού τιμ που βασίστηκε σε μια Ferrari 550 Maranello.

Το εκπληκτικό «βαν»… Ferrari γεννήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’60 με βάση την 250GTO. Και ήταν τελικά το αποτέλεσμα μιας εσωτερικής διαμάχης μεταξύ του Enzo Ferrari, της συζύγου του και μιας ομάδας μηχανικών (Carlo Chiti, Giotto Bizzarini και άλλων) που αποφάσισαν να αποκτήσουν την ελευθερία τους, αντιτιθέμενοι στο αυταρχικό, σχεδόν φεουδαλικό κλίμα που επικρατούσε στο Maranello.

Στην υπόθεση αυτή ενεπλάκη ο κόμης Giovanni Volpi di Misurata. Όπως πολλοί νεαροί Ιταλοί εκείνη την εποχή, ο Volpi είχε πάθος για τα αυτοκίνητα, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι χρησιμοποίησε την οικογενειακή περιουσία του για να σχηματίσει μια αγωνιστική ομάδα. Ο Volpi ήταν επίσης παθιασμένος με την πόλη και την περιοχή που γεννήθηκε, τη Βενετία.

Αυτό το πάθος εκφράστηκε με την ονομασία των αγωνιστικών ομάδων του, Scuderia Serenissima και Scuderia SSS Republica di Venezia, που ίδρυσε για να βάλει τα αυτοκίνητά του σε αγώνες και στη Formula 1, στις αρχές της δεκαετίας του ’60.

Το Serenissima (γαλήνια) ήταν ένας όρος που απονεμήθηκε στον «Δόγη και τη Signoria» της Βενετίας κατά τη Βυζαντινή περίοδο και αργότερα χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει την Πόλη και τη Δημοκρατία της Βενετίας γενικότερα, ως ένα είδος προσωνυμίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!