Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Ευρώπη: Υβριδικά και ηλεκτρικά ξεπέρασαν σε πωλήσεις τα ντίζελ
[Drive]: Ευρώπη: Υβριδικά και ηλεκτρικά ξεπέρασαν σε πωλήσεις τα ντίζελ

[Drive]: Ευρώπη: Υβριδικά και ηλεκτρικά ξεπέρασαν σε πωλήσεις τα ντίζελ

Η ευρωπαϊκή αγορά σημείωσε πτώση και τον Αύγουστο, ωστόσο τα PHEV και EV ξεπέρασαν σε πωλήσεις τα ντίζελ για πρώτη φορά στην Ιστορία. Best-seller για δεύτερο συνεχόμενο μήνα αναδείχθηκε το Sandero της Dacia.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Jato Dynamics για τις 26 ευρωπαϊκές αγορές, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων σημείωσαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα πτώση της τάξεως του 18% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Η αγορά έκλεισε με 713.714 πωλήσεις, με την έλλειψη ημιαγωγών να πλήττει για ακόμη μία φορά τους Ευρωπαίους –και όχι μόνο- κατασκευαστές.

Οι 713.714 ταξινομήσεις που σημειώθηκαν τον Αύγουστο είναι επίσης η χαμηλότερη επίδοση για τον συγκεκριμένο μήνα στην Ευρώπη των «26» από το 2014! Ακόμα κι έτσι βέβαια, η αγορά δείχνει να αντιστέκεται καταγράφοντας συνολικά για το 2021 μέχρι και τον Αύγουστο, 8.095.419 ταξινομήσεις, έναντι 7.192.839 που σημειώθηκαν το αντίστοιχο διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου του 2020.

Παρά τις έντονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αυτοκινητοβιομηχανία, η δημοτικότητα των αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in hybrid συνεχίζει να αυξάνεται με ραγδαίο ρυθμό. Η αύξηση της ζήτησης τον περασμένο μήνα τα οδήγησε στην υψηλότερη μηνιαία επίδοσή τους, καταγράφοντας μερίδιο αγοράς της τάξεως του 21%. Οι 151.737 ταξινομήσεις που καταγράφηκαν τον Αύγουστο του 2021 σηματοδοτούν μια αύξηση κατά 61% σε ετήσια βάση, ανεβάζοντας τον όγκο των πωλήσεων από τον Ιανουάριο στις 1,32 εκατ. μονάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!