Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Έρευνα: Πόσο άλλαξε την αυτοκίνηση η πανδημία και ποιο το μέλλον των EV;
[Drive]: Έρευνα: Πόσο άλλαξε την αυτοκίνηση η πανδημία και ποιο το μέλλον των EV;

[Drive]: Έρευνα: Πόσο άλλαξε την αυτοκίνηση η πανδημία και ποιο το μέλλον των EV;

H έρευνα έγινε στη Γερμανία – Οι οδηγοί πιστεύουν στην ηλεκτροκίνηση αλλά είναι διαστακτικοί καθώς τα EV είναι ακόμη πολύ ακριβά.

Η Γερμανία παραμένει πρωτοπόρος της ΕΕ στην αυτοκίνηση. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Γερμανικής Ακαδημίας Τεχνικών Επιστημών (ACATECH) στο Μόναχο και της εταιρίας δημοσκοπήσεων Allensbach για την κινητικότητα, εννέα στους δέκα Γερμανούς μετακινούνται συχνά με αυτοκίνητο, ενώ ο ένας στους δύο το χρησιμοποιεί καθημερινά. Το 75% των ερωτηθέντων θεωρεί μάλιστα ότι το αυτοκίνητο είναι «απολύτως απαραίτητο». Για το ποδήλατο και τις δημόσιες συγκοινωνίες τα αντίστοιχα ποσοστά αποδοχής δεν ξεπερνούν το 52% και το 42%.

Η έρευνα δημοσιεύεται για τρίτη συνεχή χρονιά. Όπως και σε προηγούμενα ερωτηματολόγια, οι περισσότεροι θεωρούν την κλιματική αλλαγή ως τη μεγαλύτερη πρόκληση για την αυτοκίνηση. «Ακόμη και αν η πλειονότητα εκφράζει επιφυλάξεις για την επιτυχία του εγχειρήματος, αξίζει τον κόπο να καταβάλουμε προσπάθεια για να αντμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή», αναφέρεται στην έκθεση. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι συμφωνούν στον περιορισμό της αυτοκίνησης.

Κανείς δεν θέλει να «στερηθεί» το τιμόνι

Σύμφωνα με την έρευνα οι περισσότεροι επιθυμούν την κατασκευή κινητήρων φιλικών προς το περιβάλλον, την επέκταση και βελτίωση των δημοσίων συγκοινωνιών, την αύξηση των σιδηροδρομικών μεταφορών με αντίστοιχη μείωση των μεταφορών στους αυτοκινητοδρόμους. Ωστόσο, το ποσοστό εκείνων που θεωρούν ότι όλα αυτά τα μέτρα είναι «τα πιο σημαντικά» για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής έχει μειωθεί αισθητά σε σχέση με το 2019.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!