Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Έρχεται το τέλος του Škoda Citigo
[Drive]: Έρχεται το τέλος του Škoda Citigo

[Drive]: Έρχεται το τέλος του Škoda Citigo

Τα Citigo και Citigoᵉ iV θα ολοκληρώσουν την πορεία τους στο τέλος του 2020 με την Škoda να επικεντρώνεται σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

Ο υπεύθυνος πωλήσεων και marketing της Škoda, Alain Favey, δήλωσε στο Autocar πως τα Citigo και Citigoᵉ iV θα καταργηθούν στο τέλος του 2020 ενώ δεν υπάρχουν σχέδια για αντικατάστασή τους. Αυτό σημαίνει πως η Škoda αποχωρεί από τα αυτοκίνητα πόλης (A-Segment) με τους Τσέχους να επικεντρώνονται σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Alain Favey δήλωσε: «Τέλος το Citigo – όσον αφορά την Ευρώπη έχουμε ξεπουλήσει. Δεν θα υπάρξει αντικαταστάτης και δεν υπάρχουν σχέδια για να προσφέρουμε ένα αυτοκίνητο αυτού του μεγέθους στο μέλλον. Αν κάποια μέρα υπάρξει μια έκδοση της πλατφόρμας MEB του Volkswagen Group που θα επιτρέψει σε μικρότερα αυτοκίνητα να μπουν στην παραγωγή, τότε θα έχουμε μια έκδοση με τα σήματα της Skoda, όμως δεν έχω ενημέρωση για κάτι τέτοιο.»

Το Škoda Citigo πρωτοπαρουσιάστηκε το 2011 ως μέρος της τριπλέτας αυτοκινήτων πόλης του Volkswagen Group μαζί με τα συγγενικά VW Up! και SEAT Mii. To 2017 δέχθηκε ένα αισθητικό φρεσκάρισμα ενώ το 2019 η Škoda παρουσίασε την αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του με το όνομα Citigoᵉ iV , οι πωλήσεις της οποίας ξεκίνησαν μέσα στο 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!