Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Η επόμενη μέρα του VW Group μέσα από το σχέδιο «New Auto»
[Drive]: Η επόμενη μέρα του VW Group μέσα από το σχέδιο «New Auto»

[Drive]: Η επόμενη μέρα του VW Group μέσα από το σχέδιο «New Auto»

Σε πρώτο πλάνο η κινητικότητα, το λογισμικό και ο μηδενισμός των εκπομπών ρύπων.

Το VW Group γυρίζει σελίδα και παρουσιάζει το νέο στρατηγικό του πρόγραμμα που ακούει στο όνομα «New Auto». Στόχος η πλήρης μετάβαση στην ηλεκτρική και ψηφιακή εποχή, κατά την οποία θα υπάρξει πλήρης απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και μηδενισμός των εκπομπών CO2.

Έτσι, μέχρι το 2030, το VW Group σχεδιάζει να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα ανά αυτοκίνητο κατά 30% στον κύκλο ζωής του. Στον ίδιο χρονικό ορίζοντα το πλάνο προβλέπει πως το μερίδιο πωλήσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα αυξηθεί στο 50% του συνόλου, ενώ μέχρι το 2040 σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα του Group θα είναι αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων.

Για να πετύχει όλα τα παραπάνω (και πολλά άλλα που σχεδιάζονται) όλες οι επενδύσεις θα πέσουν πάνω στην εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης, αλλά και σε αυτές της αυτόνομης οδήγησης και στις υπηρεσίες κινητικότητας. Έτσι η VW θα διαθέσει έως το 2025 €73 δισ. στην εξέλιξη μελλοντικών τεχνολογιών, ενώ παράλληλα θα «κόβει» εκδόσεις και μοντέλα με συμβατικούς κινητήρες.

Η νέα πλατφόρμα SSP
Με στόχο τον πλήρη εξηλεκτρισμό των μοντέλων του, το VW Group δημιουργεί μια πλατφόρμα νέας γενιάς, την SSP. Σε αυτήν θα βασίζονται όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα που θα κατασκευάζονται από το 2026 και μετά καθώς η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα είναι εξαιρετικά ευέλικτη και θα μειώσει σε τεράστιο βαθμό την πολυπλοκότητα της παραγωγής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!