Κυριακή, 11 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Επίσημο: Νέο Volvo C40 Recharge, το ηλεκτρικό κουπέ SUV [video]
[Drive]: Επίσημο: Νέο Volvo C40 Recharge, το ηλεκτρικό κουπέ SUV [video]

[Drive]: Επίσημο: Νέο Volvo C40 Recharge, το ηλεκτρικό κουπέ SUV [video]

Το C40 Recharge είναι ένα κουπέ XC40 και το πρώτο μοντέλο στην γκάμα της Volvo που προτείνεται αποκλειστικά με ηλεκτροκινητήρα.

Η Volvo βαδίζει πλέον στον δρόμο για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της. Η σουηδική φίρμα έχει επισημοποιήσει τον στόχο της που είναι να εξελιχτεί σε μια 100% ηλεκτρική μάρκα μέχρι το 2030 . Και έως το 2025, πιστεύει και στοχεύει τα ηλεκτρικά μοντέλα να αντιπροσωπεύουν ήδη το 50% των πωλήσεών της.

Αλλά μέχρι σήμερα, η Volvo προσέφερε μόνο ένα τέτοιο μοντέλο, το XC40 P8 . Οι ηλεκτρικές καινοτομίες της επομένως θα ακολουθήσουν η μία ύστερα από την άλλη. Έξι λανσαρίσματα λοιπόν προτάθηκαν από ένα teaser. Και εδώ είναι το πρώτο, το C40 Recharge.

Αυτό είναι επομένως το πρώτο μοντέλο της Volvo που θα διατίθεται αποκλειστικά ως BEV. Αλλά είναι επίσης το πρώτο κουπέ SUV της Volvo. Σηματοδοτεί λοιπόν την επιστροφή της οικογένειας «C», της οποίας τα τελευταία μέλη ήταν το κόμπακτ C30 και το κουπέ-καμπριολέ C70.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το C40 είναι μέρος της γκάμας των κόμπακτ της Volvo και, ως εκ τούτου, προέρχεται από το XC40. Δεν θα μπορούσε να είναι σαφέστερο ότι το C40 είναι ένα κουπέ XC40 με ηλεκτρικό κινητήρα!

Το C40 διαφέρει από το XC40 από την πιο δυναμική σιλουέτα του, με κεκλιμένη οροφή και πάνω από όλα με έντονα κεκλιμένο πίσω τζάμι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!