Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Επίσημο: Νέο ηλεκτρικό Citroën ë-Jumper [video]
[Drive]: Επίσημο: Νέο ηλεκτρικό Citroën ë-Jumper [video]

[Drive]: Επίσημο: Νέο ηλεκτρικό Citroën ë-Jumper [video]

Η τελευταία προσθήκη στην γκάμα των EV της Citroën, το ë-Jumper, προσφέρει την ίδια πολυχρηστικότητα και πρακτικότητα με τις θερμικές εκδόσεις του. Διατίθεται σε δύο διαμορφώσεις μπαταρίας και αυτονομία έως 340 km.

Όπως και οι άλλες φίρμες του Groupe PSA, η Citroën συνεχίζει την ανάπτυξή της στην κατηγορία των επαγγελματικών βαν. Ύστερα από το ë-Jumpy λοιπόν, η γαλλική φίρμα πλειοδοτεί στην υψηλότερη κατηγορία με την ηλεκτρική έκδοση του Jumper.

Οι συνέργειες «υποχρεώνουν» το νέο ë-Jumper να χρησιμοποιεί τους ίδια πακέτα κίνησης-ενέργειας με το e-Boxer που παρουσίασε η Peugeot πριν από λίγες ημέρες. Έτσι θα διατίθεται σε δύο διαμορφώσεις μπαταριών. Διαθέσιμη στις εκδόσεις μήκους L1 (4,96 m) και L2 (5,41 m), η «μικρή» συστοιχία μπαταριών έχει χωρητικότητα 37 kWh και παρέχει αυτονομία έως και 200 km με μία φόρτιση. H μεγαλύτερη μπαταρία, με χωρητικότητα 70 kWh, διατίθεται αποκλειστικά με τις εκδόσεις L2S, L3 (6 m) και L4 (6,34 m), ανεβάζοντας την ονομαστική αυτονομία στα 340 km.

Ανεξάρτητα από την έκδοση, ο ηλεκτροκινητήρας είναι ένας, με 120 PS και 260 Nm. Η τελική ταχύτητα ποικίλλει ανάλογα με την έκδοση. Περιορίζεται στα 90 km/h για μοντέλα μικτού βάρους τεσσάρων τόνων και ανεβαίνει στα 110 km/h για τα αντίστοιχα των 3,5 τόνων.

Όσον αφορά τη φόρτιση, το ηλεκτρικό μεγάλο βαν της Citroën είναι τόσο ευέλικτο στη φόρτιση όσο το αδελφό του από το Sochaux: Επιτρέπει ισχύ φόρτισης έως και 22 kW σε τερματικό AC και έως 50 kW σε τερματικό συνεχούς ρεύματος με το πρωτόκολλο «Combo».

Ο ωφέλιμος όγκος φόρτωσης του Citroën ë-Jumper είναι ίδιος με αυτόν της θερμικής έκδοσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!