Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Επένδυση-μαμούθ ύψους $ 7,4 δισ. της Hyundai Motor Group στις ΗΠΑ
[Drive]: Επένδυση-μαμούθ ύψους $ 7,4 δισ. της Hyundai Motor Group στις ΗΠΑ

[Drive]: Επένδυση-μαμούθ ύψους $ 7,4 δισ. της Hyundai Motor Group στις ΗΠΑ

Η επένδυση αφορά στην επέκταση της ηλεκτροκίνησης, της τεχνολογίας κυψελών υδρογόνου και στην αυτόνομη οδήγηση.

Η Hyundai Motor Group (HMG), η οποία περιλαμβάνει την Hyundai Motor Company και την Kia Corporation, σχεδιάζει να επενδύσει 7,4 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ έως το 2025 για την παραγωγή EV, την ενίσχυση των ήδη υπαρχουσών εγκαταστάσεων παραγωγής και την επέκταση σε λύσεις έξυπνης κινητικότητας. Οι επενδύσεις της HMG θα ενισχύσουν τη συνολική ανταγωνιστικότητα των προϊόντων, δίνοντας προτεραιότητα στις μελλοντικές τεχνολογίες κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτροκίνησης και αυτής των κυψελών υδρογόνου.

Η Hyundai Motor Group ανυπομονεί να συνεργαστεί με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και άλλους επιχειρηματικούς εταίρους. Στο πλαίσιο αυτό υπέγραψε ένα μνημόνιο με το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο του 2020 για να συνεργαστεί στην καινοτομία και την παγκόσμια επέκταση της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Αυτό περιελάμβανε την εγκατάσταση σταθμού ανεφοδιασμού υδρογόνου.
Παράλληλα η HMG θα προσφέρει μέσα στην επόμενη χρονιά στην αγορά των ΗΠΑ μια σειρά από ηλεκτρικά αυτοκίνητα made in USA για τις ανάγκες της τοπικής αγοράς.

Σε δεύτερο χρόνο θα προετοιμάσει την είσοδο στην αγορά φορτηγών με ενεργειακές κυψέλες καυσίμου. Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη συνάψει συμφωνία με την Cummins για να επιταχύνει την ανάπτυξη συστημάτων κυψελών καυσίμου στην αγορά των ΗΠΑ. Η Hyundai Motor θα συνεργαστεί επίσης με τοπικούς συνεργάτες για την ολοκλήρωση ενός συστήματος ανεφοδιασμού σε υδρογόνο υδρογόνου στα φορτηγά με τη συγκεκριμένη τεχνολογία παρέχοντας μια πλήρη εφοδιαστική αλυσίδα πολλαπλών σημείων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!