Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Ένα αμορτισέρ γεννιέται στο Nürburgring
[Drive]: Ένα αμορτισέρ γεννιέται στο Nürburgring

[Drive]: Ένα αμορτισέρ γεννιέται στο Nürburgring

Στο άκρως απαιτητικό Nürburgring Nordschleife, χρειάζεσαι μια ανάρτηση εξελιγμένη ειδικά για εκεί. Ας δούμε τι σημαίνει αυτό στην πράξη.

Η παλιά χάραξη του Nürburgring, τo Nordschleife, είναι μια πίστα που όμοιά της δεν υπάρχει στον κόσμο. Και για μια εταιρία που φτιάχνει αναρτήσεις, είναι πραγματικός εφιάλτης, αφού απαιτεί από το αυτοκίνητο δύο αντιφατικά χαρακτηριστικά: Καλή απόσβεση των ανωμαλιών, για να μη χάνεται η επαφή του τροχού με το ταλαιπωρημένο οδόστρωμα ή τα κερμπ, αλλά και εξαιρετικό έλεγχο του πλαισίου, για σταθερότητα ακόμα και στα πολύ γρήγορα κομμάτια της πίστας.

Η KW Automotive έχει χτίσει τη φήμη της στην «Πράσινη Κόλαση» εδώ και 20 χρόνια. Χάρη στις αναρτήσεις της, αγωνιστικά τα οποία ήταν σκληρά και απρόβλεπτα έγιναν φιλικά, πιο εύκολα για τον οδηγό, χωρίς συμβιβασμούς σε σταθερότητα. Το πιο καινούργιο προϊόν της, το οποίο χρησιμοποιούν κορυφαία αγωνιστικά όπως οι εργοστασιακές Porsche 911 GT3, είναι ένα αμορτισέρ «4-way». Δηλαδή με ξεχωριστές ρυθμίσεις για αργή και γρήγορη ταχύτητα και στη συμπίεση (bump) και στην έκταση (rebound), το οποίο επιπλέον διαθέτει και συμπαγές έμβολο –χωρίς βαλβίδες.

O Thomas Rechenberg, επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της KW, εξηγεί: «Κάναμε ταυτόχρονα τη μετάβαση σε αμορτισέρ με 4 ρυθμίσεις και με συμπαγές έμβολο. Δεν είναι καινούργια ιδέα, το έχουν κάνει και άλλες εταιρίες στο παρελθόν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!