Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Έκθεση φωτογραφίας: Natura Transita, ή αλλιώς η φύση σε μετάβαση 
[Drive]: Έκθεση φωτογραφίας: Natura Transita, ή αλλιώς η φύση σε μετάβαση 

[Drive]: Έκθεση φωτογραφίας: Natura Transita, ή αλλιώς η φύση σε μετάβαση 

Εκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Τζώρτζη – Η φύση με τη ματιά ενός διακεκριμένου νομικού

Ο Δρ Ιωάννης Ν. Τζώρτζης είναι Νομικός Σύμβουλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και Συνεργάτης Λέκτορας της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου της Θράκης, με εξειδίκευση στο Δίκαιο της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος, καθώς και στο Δίκαιο των Δημοσίων Συμβάσεων. Το Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης έχει να κάνει με την απολιγνιτοποίηση και την ταυτόχρονη αποκατάσταση και ανάπτυξη των περιοχών που μέχρι πρότινος ζούσαν από τον λιγνίτη.

Ωστόσο, πέραν της επιστημονικής – τεχνοκρατικής του υπόστασης, έχει και μια δεύτερη εξίσου αξιοσημείωτη, αυτή της ενασχόλησής του με την φωτογραφία.

Έκθεση φωτογραφίας
Χρειάστηκε μία πανδημία για να διαπιστώσουμε πως αδυνατούμε να ανασχέσουμε την αέναη ροή που διαμορφώνει το πλαίσιο της ύπαρξής μας. Η αλαζονική ψευδαίσθηση μιας βολικής “σταθερότητας” που είχαμε συνδέσει με την υποτιθέμενη “υπεροχή” του είδους μας, κατέρρευσε με πάταγο. Είμαστε μέρος της Φύσης που βρίσκεται σε διαρκή μετάβαση. Όπως έγραψε ο Ηρακλής Παπαϊωάννου, «ποτέ ο κόσμος δεν ένοιωσε ίσως πως διαθέτει τόσο αξεδιάλυτα κοινή μοίρα όσο σ’ αυτό το κράτημα διαρκείας της ανάσας που διαπέρασε οριζόντια την ανθρωπότητα». Και ποτέ η περιβαλλοντική φωτογραφία δεν αξιοποιήθηκε με μεγαλύτερη ευαισθησία και με πιο αδιάσειστη τεκμηρίωση για να αποδώσει ακριβώς αυτό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!