Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Δοκιμή χειμωνιάτικων ελαστικών 2021: Τα καλύτερα, τα χειρότερα και τα… low-cost κινέζικα [videos]
[Drive]: Δοκιμή χειμωνιάτικων ελαστικών 2021: Τα καλύτερα, τα χειρότερα και τα… low-cost κινέζικα [videos]

[Drive]: Δοκιμή χειμωνιάτικων ελαστικών 2021: Τα καλύτερα, τα χειρότερα και τα… low-cost κινέζικα [videos]

To Touring Club Suisse, όπως κάθε χρόνο, δοκίμασε 34 μοντέλα χειμωνιάτικων ελαστικών και μας προειδοποιεί να αποφύγουμε τα κινεζικά low-cost.

Σε πολλές χώρες, μεταξύ αυτών και η δική μας, το τέλος Σεπτεμβρίου αποτελεί επέκταση του καλοκαιριού. Αλλά καθώς μπήκαμε για τα καλά στο φθινόπωρο και η κλιματική αλλαγή επιφυλάσσει ακόμα και στη χώρα μας εκπλήξεις, ήρθε η ώρα να σκεφτούμε τα χειμωνιάτικα λάστιχα, ειδικά όσοι μένουν σε βορεινές και ορεινές περιφέρειες.

Υποχρεωτικά σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη για συγκεκριμένη περίοδο του χρόνου, ανάλογα με τη χώρα, υπενθυμίζεται ότι είναι χρήσιμα μόλις η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 7 °C, χάρη στην ειδική γόμμα που διατηρεί την ευκαμψία της όταν πέφτει το θερμόμετρο.

Πιστό στην πρακτική του, το Touring Club Suisse, η μεγαλύτερη λέσχη χρηστών των οδικών υπηρεσιών στην Ελβετία, δημοσιεύει πριν από την έναρξη της χειμερινής σεζόν μια μεγάλη δοκιμή στα χειμωνιάτικα λάστιχα.

Για εφέτος, δοκιμάστηκαν 34 μοντέλα που αξιολογήθηκαν με 18 κριτήρια. Η οδική συμπεριφορά κάθε ελαστικού εξετάστηκε σε στεγνή, υγρή, χιονισμένη ή παγωμένη επιφάνεια.

Τα λάστιχα δοκιμάστηκαν επίσης για θόρυβο, κατανάλωση και φθορά. Δοκιμή που επαναλαμβάνεται τόσο για τα χειμερινά λάστιχα όσο και για τα στάνταρ κάθε χρόνο, με το TCS να έχει καταρτίσει μια ιδιαίτερα πλούσια βάση δεδομένων .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!