Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Δοκιμάζουμε την BMW M440i xDrive Coupé
[Drive]: Δοκιμάζουμε την BMW M440i xDrive Coupé

[Drive]: Δοκιμάζουμε την BMW M440i xDrive Coupé

Η νέα γενιά της 4άρας BMW είναι ένα υπέροχο κουπέ που ανεβάζει τον πήχη σε όλα τα επίπεδα.

Ανέκαθεν η κουπέ έκδοση της BMW 3 Series ήθελε να είναι κατά το δυνατό διαφορετική από τη σεντάν βάση της. Ωστόσο από τότε έγινε τόσο διαφορετική ώστε να δικαιολογεί ακόμα και διαφορετικό όνομα, αφού το 2013 είδαμε για πρώτη φορά την 4άρα, αντί για ακόμα 3άρα κουπέ.
Επάνω σε αυτήν ακριβώς τη λογική της μέγιστης διαφοροποίησης στηρίχθηκε η μελέτη και η σχεδίαση της δεύτερης γενιάς του μεσαίου κουπέ, η εικόνα του οποίου έχει λιγότερη σχέση από ποτέ με της 3άρας.

Οι φωτογραφίες την αδικούν πολύ, αφού η μάσκα δεν είναι στην πραγματικότητα τόσο υπερβολική. Είναι σίγουρα έντονη, όμως αποτελεί αφενός σήμα κατατεθέν, αφετέρου το σημείο μηδέν ενός αμαξώματος-γλυπτού, που κλασικές αναλογίες και ισχυρή αρχοντιά συνυπάρχουν αρμονικά. Οι γραμμές στο προφίλ σπρώχνουν το μάτι στους γυμνασμένους ώμους, που με τη σειρά τους δένουν τη χαμηλή οροφή με την ουρά.

«Μεσαίο»
Όσο παράδοξο κι εάν είναι να αποκαλείς μεσαίο ένα κουπέ με μήκος 4,77 m, πλάτος 1,85 και ύψος 1,39, αυτή ακριβώς είναι η θέση της 4άρας στην γκάμα της BMW. Σε σχέση με την 3άρα είναι έξι πόντους πιο μακριά, σχεδόν τρεις πιο φαρδιά και πέντε πιο χαμηλή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!