Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Δίκυκλα έως 125 κυβικά με δίπλωμα αυτοκινήτου: Όλες οι διαδικασίες
[Drive]: Δίκυκλα έως 125 κυβικά με δίπλωμα αυτοκινήτου: Όλες οι διαδικασίες

[Drive]: Δίκυκλα έως 125 κυβικά με δίπλωμα αυτοκινήτου: Όλες οι διαδικασίες

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με την υπουργική απόφαση

Από την ημέρα που ψηφίστηκε η ισοδυναμία διπλωμάτων οδήγησης υπάρχει μία ασάφεια για τις διαδικασίες που πρέπει κανείς να ακολουθήσει ξεκινώντας από τις ίδιες τις σχολές οδηγών που δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση για τις προϋποθέσεις. Έτσι κι αλλιώς οι σχολές αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα προβλήματα αυτή την στιγμή, καθώς εκκρεμούν πολλά αιτήματα για νέα διπλώματα με ευθύνη του Υπουργείου που έχει συσσωρεύσει όγκο δουλειάς εξαιτίας των απαγορεύσεων το περασμένο διάστημα.

Ταυτόχρονα το ενδιαφέρον για άδειες οδήγησης με την μορφή ισοδυναμίας είναι ελάχιστο την ίδια στιγμή που δεν υπάρχει και μεγάλη διαθεσιμότητα νέων μοτοσυκλετών από τις εταιρίες, μιας και τόσο καιρό εισήγαγαν δίκυκλα με μεγαλύτερο ή μικρότερο κυβισμό, από την στιγμή που η κατηγορία των 125 δεν είχε καμία θέση στην ελληνική αγορά.

Σε νέες μοτοσυκλέτες λοιπόν η διαθεσιμότητα είναι μικρή και θα παραμείνει έτσι και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, όπου μετά αναμένεται να αυξηθεί η προσφορά που θα υπάρχει.

Για αυτούς τους λόγους, η αναμονή για την δημοσίευση σε ΦΕΚ της υπουργικής απόφασης δεν έφτασε να έχει επιτακτικό χαρακτήρα, τουλάχιστον όχι στο βαθμό που υπάρχει εδώ και πολύ καιρό για νέες άδειες οδήγησης, όπως κι όλων των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετώπιζαν οι σχολές οδήγησης.

Με την υπουργική απόφαση Δ30/Α3/113358/2021 στο ΦΕΚ 1845/Β/7-5-2021 ορίζονται πλέον οι διαδικασίες και τα έγγραφα που πρέπει να προσκομίσουν οι υποψήφιοι οδηγοί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!