Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Canyon: Πρωτότυπο αυτοκίνητο-ποδήλατο με ηλεκτρική υποβοήθηση [video]
[Drive]: Canyon: Πρωτότυπο αυτοκίνητο-ποδήλατο με ηλεκτρική υποβοήθηση [video]

[Drive]: Canyon: Πρωτότυπο αυτοκίνητο-ποδήλατο με ηλεκτρική υποβοήθηση [video]

Ο Γερμανός κατασκευαστής ποδηλάτων και e-bikes Canyon εργάζεται πάνω στην καινοτόμο ιδέα ενός καθαρότερου μικρού αυτοκινήτου, ενός αυτοκίνητο-ποδηλάτου με ηλεκτρική υποβοήθηση.

Σήμερα, δύο κόσμοι φαίνεται να συγκρούονται: Αυτός του αυτοκινήτου, του βασιλιά των δρόμων και των αυτοκινητοφρόμων, και του ποδήλατου, της καθαρής λύσης αλλά με την ακόμα υποτυπώδη υποδομή από την άποψη της ασφάλειας. Θα μπορούσε άραγε να υπάρξει ένα πρότζεκτ που να συνδυάζει τους δύο κόσμους;

Η Canyon, εταιρεία που κατασκευάζει κλασικά ή ηλεκτρικά υποβοηθούμενα ποδήλατα και ποδήλατα βουνού, προσπαθεί να παντρέψει αυτούς τους δύο κόσμους. Έτσι γεννήθηκε το «Future Mobility Concept», ένα μονοθέσιο αυτοκινητάκι με στενό, κλειστού τύπου αμάξωμα και τέσσερις στενούς τροχούς. Ωστόσο, αντί να κινείται από έναν κινητήρα, είναι ο οδηγός (ή μήπως πρέπει να τον αποκαλούμε ποδηλάτη;) που το κινεί, πενταλάροντας.

Το Future Mobility Concept βασίζεται στην αρχή των e-bikes, δηλαδή της ηλεκτρικής υποβοήθησης και όχι μιας ηλεκτρικής πρόωσης. Με άλλα λόγια είναι ό,τι το σουηδικό Podride ή τα γερμανικά Leiba και Go-One με πιο αυτοκινητικό σχεδιασμό. Χώρια που έχει έναν αέρα Smart Coupé.

Το Canyon Future Mobility Concept συνδυάζει επομένως την αποδοτικότητα, καθώς δεν απαιτεί μεγάλο κινητήρα ή μεγάλη μπαταρία, και το δίπτυχο ασφάλεια/άνεση ενός κλειστού περιβάλλοντος που προστατεύει από συγκρούσεις και κακές καιρικές συνθήκες.

Θα πείτε βέβαια, ότι το πρότζεκτ μετατρέπει ένα ποδήλατο σε μια «τεράστια» κατασκευή που δεν χωρά σε ένα ποδηλατόδρομο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!