Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Brabham BT62R: Υπεραυτοκίνητο δρόμου με αγωνιστικά γονίδια
[Drive]: Brabham BT62R: Υπεραυτοκίνητο δρόμου με αγωνιστικά γονίδια

[Drive]: Brabham BT62R: Υπεραυτοκίνητο δρόμου με αγωνιστικά γονίδια

Το μοντέλο της αυστραλέζικης Brabham Automotive με τον ατμοσφαιρικό V8 των 710 PS απέκτησε και μια πιο πολιτισμένη έκδοση.

Η αυστραλέζικη Brabham Automotive παρουσίασε το υπεραυτοκίνητου BT62R, δηλαδή την έκδοση δρόμου του αγωνιστικού Brabham BT62 που διατηρεί τον ακραίο χαρακτήρα του συγγενικού μοντέλου με λίγο περισσότερες ανέσεις. Η δυνατότητα μετατροπής του BT62 σε street-legal είχε ανακοινωθεί από πέρυσι όμως τώρα τα πρώτα μοντέλα δρόμου είναι έτοιμα με τις παραδόσεις να ξεκινούν στις επόμενες εβδομάδες.

Brabham BT62, παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2018 ως ένα εκρηκτικό υπεραυτοκίνητο σχεδιασμένο αποκλειστικά για χρήση σε πίστα με περιορισμένη παραγωγή 70 μονάδων, όμως σήμερα η εταιρεία από την Αυστραλία ανακοίνωσε και τη δυνατότητα μετατροπής του ώστε να είναι νόμιμο για χρήση στο δρόμο.

Κίνηση στο Brabham BT62R δίνει ένας ατμοσφαιρικός V8 κινητήρας 5,4 λίτρων με 710 PS και 667 Nm που προέρχεται από την αγωνιστική έκδοση έχει όμως διαφορετικό λογισμικό. Η δύναμη μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω σειριακού κιβωτίου 6 σχέσεων με διαφορετική κλιμάκωση για το δρόμο και paddles αλλαγής σχέσεων.

Το αγωνιστικό σασί προδιαγραφών FIA παραμένει, όμως η ανάρτηση της έκδοσης δρόμου έχει διαφορετική ρύθμιση. Παράλληλα, το κιτ ανύψωσης αλλάζει την απόσταση από το έδαφος σε 70 mm, 90 mm, 110 mm ή ακόμα και 130 mm ώστε το όχημα να περνά πιο εύκολα από κακοτεχνίες στους δημόσιους δρόμους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!