Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Best of Concept Cars: Ferrari Rossa (2000)
[Drive]: Best of Concept Cars: Ferrari Rossa (2000)

[Drive]: Best of Concept Cars: Ferrari Rossa (2000)

Ένα επετειακό πρωτότυπο από τον οίκο Pininfarina με ανοιχτό αμάξωμα τύπου speedster.

Με τη Ferrari Rossa που παρουσιάστηκε το 2000 στο Παρίσι, ο ιταλικός σχεδιαστικός οίκος Pininfarina S.p.A. γιόρτασε τα 70 χρόνια από την ίδρυσή του, ενώ παράλληλα πρότεινε µια νέα σχεδιαστική ταυτότητα για τα µοντέλα από το Maranello.

Το ανοιχτό διθέσιο speedster χτίστηκε πάνω στα µηχανικά µέρη της 550 Maranello (1996-2002). Ο ατµοσφαιρικός κινητήρας V12 µε χωρητικότητα 5,5 λίτρα και απόδοση 485 PS έδινε επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,4” και τελική ταχύτητα 320 km/h.

Υπεύθυνος για τον σχεδιασµό της Rossa ήταν ο Ιάπωνας Ken Okuyama. Εκτός από το όνοµα που σηµαίνει κόκκινο στα ιταλικά, το πρωτότυπο ενσωµάτωνε και άλλες οµοιότητες µε την αγωνιστική Testa Rossa του 1958. Όπως η απουσία οροφής, το κοντό παρµπρίζ, η γρίλια που διαµόρφωνε το σχήµα του αµαξώµατος και το χαρακτηριστικό κόψιµο των φτερών πίσω από τους τροχούς.

Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία του πρωτοτύπου ήταν το κάλυµµα του κινητήρα που προεξείχε από το καπό, οι περίτεχνες καµπύλες που µπλέκονταν µεταξύ τους στο προφίλ, τα πλευρικά πτερύγια που αιωρούνται, η καµπίνα που έµοιαζε σαν εσοχή στο αµάξωµα µε ρετρό πινελιές και τα τετραπλά πίσω φανάρια που φαίνονταν να ξεπηδούν από τα φτερά.

Η Rossa µπορεί να µη βγήκε ποτέ στην παραγωγή, όµως οι γραμμές της επηρέασαν µελλοντικά μοντέλα της Ferrari, από την Enzo (2002) µέχρι και την 599 GTB (2006).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!