Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Aston Martin Valhalla: Και υβριδική και με 950 ίππους
[Drive]: Aston Martin Valhalla: Και υβριδική και με 950 ίππους

[Drive]: Aston Martin Valhalla: Και υβριδική και με 950 ίππους

Η Aston Martin παρουσιάσε στο Silverstone το πρώτο μεντέλο υπό την καθοδήγηση του νέου CEO Tobias Moers.

Λίγο πριν το Βρετανικό Grand Prix στο Silverstone, η Aston Martin επέλεξε να παρουσιάσει τη «νέα» Valhalla. Η κίνηση έχει τη δική της ιδιαίτερη σημασία, καθώς η Aston Martin έχει επιστρέψει στην Formula1 για πρώτη φορά μετά από 61 χρόνια.

Η Aston Martin Valhalla στην ουσία σηματοδοτεί το μέλλον της εταιρείας και είναι το πρώτο μοντέλο που «χτίζεται» υπό την καθοδήγηση του νέου CEO Tobias Moers και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του τολμηρού σχεδίου «Project Horizon» της μάρκας. Σύμφωνα με το σχέδιο, η Aston Martin θα λανσάρει “περισσότερα από 10 αυτοκίνητα” έως το 2024, συμπεριλαμβανομένης της Valhalla, της Vanquish και της Valkyrie.

Η Valhalla ξεκίνησε σαν ένα πρωτότυπο που πρωτοείδαμε στη Γενεύη το 2019 και στη συνέχεια εξελίχθηκε με τη βοήθεια της ομάδας της F1.
Ετσι, σε αντίθεση με το πρωτότυπο RB-003 που είδαμε στη Γενεύη η «νέα» Aston Martin Valhalla δεν χρησιμοποιεί τον V6 κινητήρα που έφερε την σφραγίδα της Aston Martin. Τώρα, φορά τον τετράλιτρο V8 της
Mercedes-AMG, ο οποίος αποδίδει 750 ίππους που μεταφέρονται στον πίσω άξονα μέσω ενός 8τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη που εφοδιάζεται και με ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!