Σάββατο, 8 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Αποκάλυψη για τις τετρακίνητες BMW M3/M4 Competition
[Drive]: Αποκάλυψη για τις τετρακίνητες BMW M3/M4 Competition

[Drive]: Αποκάλυψη για τις τετρακίνητες BMW M3/M4 Competition

Η προσθήκη τετρακίνησης στις M3/M4 Competition όχι μόνο υπόσχεται καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά αλλά ρίχνει και το 0-100 κατά 0,4 sec, απαιτώντας πλέον μόλις 3,5 δευτερόλεπτα!

Τα δύο όπλα της BMW M αναβαθμίζονται! Οι Γερμανοί προχώρησαν στην αποκάλυψη των τετρακίνητων εκδοχών των BMW M3/M4 Competition , οι οποίες θα ξεκινήσουν να διατίθενται στις ευρωπαϊκές αγορές από τον προσεχή Ιούλιο. Το M xDrive σύστημα που θα φέρουν, είναι ειδικά εξελιγμένο ώστε να μη βελτιώνει απλά την ελκτική πρόσφυση αλλά να αναβαθμίζει τη γενικότερη συμπεριφορά, την ακρίβεια στους χειρισμούς και τα δυναμικά χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέες BMW M3 Sedan και M4 Coupé (video)

Η ισχύς του εξακύλινδρου κινητήρα παραμένει στους 510 ίππους, ενώ και το κιβώτιο είναι το γνωστό M Steptronic , οκτώ σχέσεων, με Drivelogic. Η κατανομή της ροπής στους δύο άξονες μεταβάλλεται ανάλογα με τις συνθήκες, μέσω του Active M Differential. Το τελευταίο συνεργάζεται και με το M-specific traction control, έτσι ώστε να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την πρόσφυση των ελαστικών και να δίνει αυτό τον τόνο που θα περίμενε κανείς από μία «Μ» πρόταση. Υπό φυσιολογικές συνθήκες το σύνολο της ροπής μεταδίδεται πίσω, όταν όμως ανιχνευθεί απώλεια πρόσφυσης, ένα ποσοστό μεταφέρεται μπροστά.

Ο πολύδισκος συμπλέκτης του διαφορικού είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενος, ενώ η παροχή λιπαντικού του είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να διατηρεί την αποδοτικότητα του όλου μηχανισμού ακόμα και σε ακραίες συνθήκες πολύωρης χρήσης στην πίστα. Οι άξονες που μεταφέρουν την κίνηση στα μπροστά και πίσω διαφορικά είναι επίσης ειδικά κατασκευασμένοι, για τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα.

Το όλο σύστημα διαθέτει μία ξεχωριστή μονάδα ελέγχου και περιορισμού της ολίσθησης των τροχών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!