Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Απίστευτο! Το 66% των καταναλωτών πιστεύει ότι τα EV έχουν κινητήρα εσωτερικής καύσης
[Drive]: Απίστευτο! Το 66% των καταναλωτών πιστεύει ότι τα EV έχουν κινητήρα εσωτερικής καύσης

[Drive]: Απίστευτο! Το 66% των καταναλωτών πιστεύει ότι τα EV έχουν κινητήρα εσωτερικής καύσης

Έρευνα της Toyota κατέδειξε μεγάλη άγνοια των καταναλωτών πάνω στις νέες τεχνολογίες των αυτοκινήτων.

Μπορεί οι καταναλωτές να έχουν αρχίσει να «αγκαλιάζουν» τα ηλεκτρικά οχήματα, όμως υπάρχει ακόμη ένα τεράστιο κενό γνώσης και πληροφόρησης γύρω από αυτά που οι αυτοκινητοβιομηχανίες καλούνται να ξεπεράσουν.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης E-volution της Toyota, η ιαπωνική εταιρεία αποκάλυψε ένα εκπληκτικό στατιστικό που δείχνει πόσο λίγα γνωρίζουν οι περισσότεροι καταναλωτές για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (EV). Στην εύκολη (σ.σ.: σύμφωνα με πολλούς) ερώτηση αν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχει κινητήρα εσωτερικής καύσης, το 66% των ερωτηθέντων απάντησε «ναι»!

Τα πρώτα σημάδια άγνοιας των καταναλωτών είχαν φανεί σε αντίστοιχη έρευνα το 2019. Τότε θα μπορούσαμε να πούμε πως η πληροφόρηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ήταν περιορισμένη. Η ίδια όμως ερώτηση επαναλήφθηκε και στη φετινή έρευνα. Και παρόλο που υποτίθεται ότι θα έπρεπε πλέον να γνωρίζουμε περισσότερα για τα EV, το 66% των ερωτηθέντων εξακολουθεί να πιστεύει, όπως φάνηκε από τις απαντήσεις, πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Δυστυχώς, αυτό δεν ήταν το μόνο εκπληκτικό εύρημα της μελέτης. Όταν οι άνθρωποι ρωτήθηκαν εάν τα υβριδικά πρέπει να φορτίζονται, το 75% των ερωτηθέντων είπε «ναι».

Εκπρόσωποι της Toyota παραδέχθηκαν ότι αυτό το τελευταίο είναι άκρως απογοητευτικό καθώς η εταιρεία παρουσίασε το Prius πριν από δύο δεκαετίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!