Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Ανάκληση για 10 μοντέλα από έξι κατασκευαστές αυτήν την εβδομάδα
[Drive]: Ανάκληση για 10 μοντέλα από έξι κατασκευαστές αυτήν την εβδομάδα

[Drive]: Ανάκληση για 10 μοντέλα από έξι κατασκευαστές αυτήν την εβδομάδα

Αυτή την εβδομάδα, την 41η του ’21, ανακοινώθηκαν μέσω του Rapex ότι Nissan και Land Rover ανακαλούν για καθίσματα, η Volvo για αερόσακους, η Hyundai για κίνδυνο πυρκαγιάς, η Jeep για πλατό και η… Bentley για το ESC.

Περίπου 56.000 Nissan Juke που κατασκευάστηκαν μεταξύ Σεπτεμβρίου 2019 και Αυγούστου 2020 ενδέχεται να έχουν πρόβλημα με το κλείδωμα της πλάτης του πίσω καθίσματος. Λόγω αλλαγής σχεδιασμού που εισήγαγε μια εσωτερική λοξοτομή στο κουμπί κλειδώματος της πλάτης του πίσω καθίσματος, η ράβδος ενεργοποίησης στο μάνταλο μπορεί να μαγκώσει αυτήν την λοξοτομή, εμποδίζοντας την προς τα πάνω κίνηση.

Ως αποτέλεσμα, η πλάτη του πίσω καθίσματος μπορεί να μην είναι καλά ασφαλισμένη όταν επιστρέψει στην όρθια θέση ύστερα από την αναδίπλωση. Ο επιβάτης του πίσω καθίσματος και τυχόν αντικείμενα που είναι αποθηκευμένα στο πορτμπαγκάζ μπορεί να μην συγκρατούνται σωστά σε περίπτωση ατυχήματος. Η Nissan ανακαλεί επίσης βαν NV400 που κατασκευάστηκαν φέτος τον Φεβρουάριο λόγω πιθανής βλάβης του χειρόφρενου. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να επηρεαστούν 236 οχήματα.

Σχεδόν 1.000 Land Rover Defender και Discovery ανακαλούνται λόγω έλλειψης του συστήματος εντοπισμού πληρότητας στο κάθισμα του συνοδηγού. Στα υπό ανάκληση αυτοκίνητα δεν θα ακουστεί η ηχητική προειδοποίηση ούτε θα ανάψουν οι προειδοποιητικές λυχνίες στον πίνακα οργάνων για να προειδοποιήσουν τον οδηγό όταν το κάθισμα του συνοδηγού είναι μεν κατειλημμένο, αλλά η ζώνη ασφαλείας δεν είναι δεμένη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!