Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Akio Toyoda: Ο εχθρός είναι οι εκπομπές CO₂, όχι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης!
[Drive]: Akio Toyoda: Ο εχθρός είναι οι εκπομπές CO₂, όχι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης!

[Drive]: Akio Toyoda: Ο εχθρός είναι οι εκπομπές CO₂, όχι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης!

Ο ισχυρός άνδρας της Toyota δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος από το ηλεκτρικό «μπουστάρισμα» της αυτοκινητοβιομηχανίας και εξηγεί το γιατί.

Άστραψε και βρόντηξε ο Akio Toyoda στην πρόσφατη ομιλία του στα μέλη του ιαπωνικού συνδέσμου κατασκευαστών. Ο ισχυρός άνδρας της Toyota δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος από το ηλεκτρικό «μπουστάρισμα» της αυτοκινητοβιομηχανίας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για ανεπανόρθωτες ζημιές στη βιομηχανία της χώρας, στις εξαγωγές, αλλά και στο εργατικό της δυναμικό.

Ο Toyoda, μίλησε και στη γλώσσα των αριθμών, κάνοντας λόγο ότι στην Ιαπωνία θα χαθούν περισσότερες από 5,5 εκατ. θέσεις εργασίας έως το 2030 εξαιτίας της μετάβασης της αυτοκινητοβιομηχανίας στη νέα ηλεκτρική εποχή. Μάλιστα, ζήτησε από την κυβέρνηση να σκεφτεί πολύ καλά τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η «πράσινη» αλλαγή στους πολίτες και κατ’ επέκταση στον κοινωνικό ιστό της χώρας.

Θυμίζουμε, πως η ιαπωνική κυβέρνηση στοχεύει να είναι «carbon free» έως το 2050, ποντάροντας ουσιαστικά τα πάντα… στον ηλεκτρισμό. Ωστόσο, ο ισχυρός άνδρας της Toyota πιστεύει ότι ο εν λόγω οδικός χάρτης είναι λάθος. Δεν είναι εύκολα πραγματοποιήσιμος και σίγουρα θα πλήξει σε πολύ μεγάλο βαθμό μια κατασκευάστρια-εξαγωγική χώρα όπως την Ιαπωνία.

«Η Ιαπωνία είναι μια βιομηχανική χώρα. Οι πιέσεις που ασκούν οι πολιτικές δυνάμεις για την άμεση μετάβαση στην ηλεκτρική εποχή, θεωρώ ότι είναι λανθασμένες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!