Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Airspeeder: Ηλεκτρικό, αγωνιστικό και… ιπτάμενο «αυτοκίνητο» [video]
[Drive]: Airspeeder: Ηλεκτρικό, αγωνιστικό και… ιπτάμενο «αυτοκίνητο» [video]

[Drive]: Airspeeder: Ηλεκτρικό, αγωνιστικό και… ιπτάμενο «αυτοκίνητο» [video]

Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο στον κόσμο που… ίπταται και θα λάβει μέρος πιλοτικά σε διεθνείς διαγωνισμούς μέσα στο 2021!

Το 2021 είναι μια χρονιά ορόσημο για την εταιρεία Alauda. Η αυστραλιανή φίρμα υπεύθυνη για τη δημιουργία του Airspeeder, θα ρίξει στην αγορά -πιλοτικά σε πρώτη φάση- το πρώτο ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο στον κόσμο! Μόνο που το συγκεκριμένο μοντέλο δεn θα πατά τους τροχούς του στην άσφαλτο αλλά θα ίπταται.

Πίσω από το φιλόδοξο αυτό πρότζεκτ βρίσκεται μια ομάδα πολύπειρων ατόμων από το χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, της αεροναυπηγικής και φυσικά της αυτοκινητοβιομηχανίας, με θητεία σε κορυφαίες εταιρείες του χώρου όπως στη McLaren, τη Badcock Aviation, τη Jagurar – Land Rover, τη Rolls Royce, τη Bradham κ.ά. Στόχος των ανθρώπων της εταιρείας, είναι η ανάπτυξη μιας νέας μορφής εναέριας κινητικότητας που όπως δηλώνουν οι ίδιοι, θα φέρει πολύ πιο σύντομα απ’ όσο φαντάζεται κάποιος την επανάσταση στις μετακινήσεις μας!

Σε πρώτη βέβαια φάση, το Airspeeder Mk3, θα λάβει μέρος πιλοτικά σε διεθνείς αγώνες μέσω τηλεκατεύθυνσης και το 2022, θα είναι σε θέση και για επανδρωμένες πτήσεις. Πάνω από δέκα όμοια αγωνιστικά μοντέλα θα παραχθούν και θα παραδοθούν στις ομάδες τους μέσα στο πρώτο 6μηνο του 2021.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το 1937 πέταξε το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο (video)

Το σκάφος, το οποίο θα πιλοτάρει ένας εξειδικευμένος χειριστής από το έδαφος, διαθέτει μια σειρά υψηλών τεχνολογιών και μηχανικών στοιχείων που όμοια τους δεν έχουν υπάρξει ξανά σε «eVTOL» οχήματα. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει συστήματα αποφυγής σύγκρουσης LiDAR και Radar που δημιουργούν ένα «πεδίο ασφάλειας» γύρω από το σκάφος ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πτήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!