Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Αυτό το pick-up παρέμεινε για μήνες μέσα σε παγωμένο ποτάμι
[Drive]: Αυτό το pick-up παρέμεινε για μήνες μέσα σε παγωμένο ποτάμι

[Drive]: Αυτό το pick-up παρέμεινε για μήνες μέσα σε παγωμένο ποτάμι

Η διαδικασία ανάσυρσης ήταν άκρως επικίνδυνη όμως στέφθηκε με επιτυχία.

Ένα Chevrolet Silverado που ήταν κολλημένο στον παγωμένο ποταμό Slave River της Alberta στον Καναδά ανασύρθηκε από την εταιρεία Big Ice Services που εξειδικεύεται σε τέτοιου είδους εργασίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτό το pick-up παρέμεινε στο βυθό του ωκεανού για 18 μήνες

Όλα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο όταν ο οδηγός του pick-up έχασε τον προσανατολισμό του και έπεσε μέσα στο ποτάμι σπάζοντας τον πάγο. Ευτυχώς ο άντρας κατάφερε να βγει από το όχημα προτού αυτό βυθιστεί. Οι θερμοκρασίες στην περιοχή είναι κοντά στους -38 βαθμούς Κελσίου, όμως η γρήγορη ροή του νερού και το βάθος του ποταμού δεν ευνοούν τη δημιουργία ανθεκτικού στρώματος πάγου στην επιφάνεια.

Το εγχείρημα της ανάσυρσης του pick-up ήταν πολύ δύσκολο καθώς βαρύς εξοπλισμός έπρεπε να μεταφερθεί κοντά στο μισοβυθισμένο αμάξωμα. Η εταιρεία χρησιμοποίησε τη μέθοδο δημιουργίας νέου πάγου μέσω αντλίας για να ενισχύσει την αντοχή του δαπέδου. Αυτό επέτρεψε στην ομάδα να πλησιάσει με τα ειδικά πριόνια Stihl 462 και αφού κόψει ένα μεγάλο τμήμα πάγου γύρω από το φορτηγό να το τραβήξει με γερανό σε ασφαλές σημείο.

Τελικά, η αποστολή στέφθηκε με επιτυχία και όπως βλέπετε το Chevrolet Silverado βγήκε από το νερό μαζί με ένα τεράστιο κομμάτι πάγου κολλημένο πάνω του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!