Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Αυτή η Porsche 911 έχει «καρδιά» από… Tesla
[Drive]: Αυτή η Porsche 911 έχει «καρδιά» από… Tesla

[Drive]: Αυτή η Porsche 911 έχει «καρδιά» από… Tesla

Η εξηλεκτρισμένη Porsche 911 με μοτέρ από Tesla ήταν ένα τα πολλά εκθέματα που ξεχώρισαν στη φετινή SEMA.

Η έκθεση SEMA του Λος Άντζελες δεν απογοητεύει ποτέ το κοινό της, προσφέροντας πάντα θέαμα και πολλές ιδιαίτερες δημιουργίες. Ένα από τα εκθέματα που ξεχώρισαν φέτος, είναι αναμφίβολα και η εικονιζόμενη Porsche 911 με τα ηλεκτρικά σωθικά.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο προέρχεται από την εταιρία Electric GT. Η 911 (964) χρησιμοποιεί το ηλεκτρικό σύστημα (μοτέρ και μετάδοση) της εταιρίας με την ονομασία eGT913, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί και σε Porsche 912. Στην ουσία το σύστημα αυτό χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ Τesla απόδοσης 442 PS και 448 Νm.

Το ηλεκτρικό μοτέρ αντλεί ενέργεια από μια υδρόψυκτη μπαταρία κατασκευής της ίδιας της Electric GT. H μπαταρία έχει χωρητικότητα 47 kWh και χωρίζεται σε δύο συστοιχίες με τη μια να βρίσκεται στον εμπρός χώρο αποσκευών και μία τοποθετημένη στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Η ηλεκτρική 964 διαθέτει ένα φορτιστή 6,6 kW που της δίνει τη δυνατότητα να φορτίσει το 85% της μπαταρίας της σε 45 λεπτά. Η υποσχόμενη αυτονομία ανέρχεται στα 257 km. H μετατροπή ενός μοντέλου σε ηλεκτρικό έχει πάντα αντίκτυπο στο βάρος του, με την Porsche να ζυγίζει 1.214 kg με την κατανομή βάρος του να είναι 45/55 εμπρός/πίσω.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!