Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: ACEA: Προνόμιο των πλουσίων τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη
[Drive]: ACEA: Προνόμιο των πλουσίων τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη

[Drive]: ACEA: Προνόμιο των πλουσίων τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη

Οι χώρες με το μικρότερο μερίδιο αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην ΕΕ έχουν κατά κεφαλήν εισόδημα κάτω των €17.000, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Η μεγάλη διαφοροποίηση στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει να κάνει με το βιοτικό επίπεδο μιας χώρας, σύμφωνα με νέα έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Τα ηλεκτρικά και τα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα αποτελούν το 10,5% όλων των νέων αυτοκινήτων που πωλήθηκαν στην ΕΕ κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους. Ωστόσο, 10 κράτη μέλη είχαν μερίδιο αγοράς χαμηλότερο από 3%.

Η ανάλυση δείχνει ότι η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τους καταναλωτές συνδέεται άμεσα με το κατά κεφαλήν εισόδημα μιας χώρας.

Μερίδιο αγοράς άνω του 15% για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν οι πλουσιότερες χώρες της Βόρειας Ευρώπης με κατά κεφαλήν μέσο όρο εισόδημα άνω των €46.000. Σχεδόν τα τρία τέταρτα όλων των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην ΕΕ συγκεντρώνονται σε τέσσερις χώρες της Δυτικής Ευρώπης με εύρωστη οικονομία και υψηλούς μισθούς όπως οι Σουηδία, Ολλανδία, Φινλανδία και Δανία.

Το υπόλοιπο τρίμηνο των πωλήσεων κατανέμεται σε 23 κράτη μέλη. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Σουηδία με 32,2% και €45.610 κατά κεφαλήν εισόδημα, η Ολλανδία με 25% και €45.790, η Φιλανδία με 18,1% και €42.940, η Δανία με 16,4% και €53.470 και η Γερμανία με 13,5% και €40.070.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!