Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Τα 10 πιο ξεχωριστά περιπολικά του κόσμου
[Drive]: Τα 10 πιο ξεχωριστά περιπολικά του κόσμου

[Drive]: Τα 10 πιο ξεχωριστά περιπολικά του κόσμου

Καταδιώξεις έχουν γίνει πολλές. Είναι άλλο όμως να σε κυνηγούν με Astra και άλλο με Lamborghini Gallardo…Το παρόν επιχειρεί να ρίξει μία ματιά σε οχήματα που κανείς δεν περίμενε να δει με φάρο στην οροφή.

Μία πρώτη σκέψη μας πάει αρκετά χρόνια πίσω. Εκεί, στα μέσα της δεκαετίας του ’90, όπου η Ελληνική Αστυνομία ίδρυσε την ομάδα «Σίγμα». Μία επίλεκτη υπηρεσία που όταν η άμεση δράση οδηγούσε Opel Astra GSi και Nissan Primera GT, αυτή διέθετε στο οπλοστάσιό της Audi RS2, Porsche 930, BMW M3 Ε30 και άλλα κατασχεμένα οχήματα, με στόχο, πρωτίστως, την πάταξη των αυτοσχέδιων αγώνων.

Είναι ίσως οξύμωρο αλλά ναι. Πολλά αστυνομικά σώματα ανά τον πλανήτη επιλέγουν να εντάσσουν στο στόλο τους υπεραυτοκίνητα και γενικότερα οχήματα που δύσκολα θα μπορούσε κανείς να σχετίσει με την επιβολή του νόμου. Εδώ λοιπόν θα δούμε μερικές από αυτές τις περιπτώσεις. Περιπολικά που, στην όψη τους και μόνο, πολλοί θα ήθελαν να υπηρετούν ως ένστολοι…

Ένα στοιχείο που θα πρέπει να τονίσουμε εδώ είναι πως η επιλογή μας έγινε με χρονολογικά κριτήρια. Αποφασίσαμε να εστιάσουμε σε περιπολικά που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια και να αφήσουμε έξω προτάσεις τύπου Ford RS200! Εάν τώρα θα θέλατε να διαβάσετε κάτι ανάλογο, με παλαιότερα μοντέλα, γράψτε μας στα σχόλια.

Porsche 911, Αυστρία

Η αλήθεια είναι πως η αειθαλής 911 μετράει δεκαετίες ολόκληρες στην υπηρεσία επιβολής του νόμου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!